x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Chinta lui Ponta

Chinta lui Ponta

de Victor Ciutacu    |    09 Feb 2012   •   14:55
Chinta lui Ponta

Daca Traian Basescu si-a propus sa sparga USL pana la viitoarele alegeri (si sunt convins ca da), e pe cale sa primeasca de la Victor Ponta un cadou nesperat. Modul public in care Elena Udrea a apreciat moderatia lui, iar Traian Igas maturitatea spune foarte multe. Pentru cine are urechi sa auda, evident. Am asteptat, fara sa ma reped, o explicatie publica credibila a presedintelui PSD. Am primit-o. Pe partea de credibilitate m-am lamurit bustean. Si recunosc public ca admir reactia rapida si ferma pe care a avut-o Mircea Badea Daca unii mimeaza lupta si blatuiesc in spate meciul, asteptand sa le castigam noi alegerile si sa vina ei la cascaval doar pe valul nemultumirii populare, s-ar putea sa aiba o surpriza extrem de neplacuta din partea noastra.

1. Prezenta lui Victor in Parlament si discursul poreclit politicos pe care l-a tinut delegitimeaza orice eventual demers ulterior al USL la Curtea Constitutionala. Guvernul nascut din frauda si condus de seful serviciului de spionaj nu poate fi sustinut; cu nici o conditie. Daca voiam sa traim in Egipt, azi protestam in Piata Tahrir.

2. Seful PSD sustine ca a fost doar ironic. Atunci eu il sfatuiesc sa se apuce de alt sport. N-are nimic comic sau subtil in el. E tragic, previzibil si rectiliniu.

3. Abia acum incep sa deslusesc la adevarata ei valoare promisiunea lui de la Antena 3 ca-i va pastra in functii, dupa alegeri, pe profesionistii desavarsiti si neutri Maior si Ungureanu. Intr-o viitoare alianta cu Basescu, nici n-ar avea de ales. Poate prinde peste rand sefia SIE, ca Mihai-Razvan o sa fie ocupat cu guvernarea de succes.

4. Si eu fac parte, calendaristic, din aceeasi generatie cu Ponta si Ungureanu. Mica, insignifianta diferenta e ca eu nu l-am pupat in cur pe Ceausescu si n-am fost niciodata in guvernul lui Basescu. Si nici n-o sa fiu vreodata.

5. Lupta strategica si de orgolii pentru sefia Opozitiei si intaietatea discursului ma lasa rece. As fi preferat, ca unul care are mai multi ani de opozitie antibasesciana efectiva decat are Ponta in politica, o confruntare de idei pentru gasirea modalitatilor eficiente de a da jos regimul portocaliu. Sunt nerabdator sa citesc interviul elogios cu liderul stangii in oficiosul de dreapta Evenimentul zilei, sa urmaresc discutia colocviala cu principialul Ion Cristoiu din odaia de la drum a fratilor Paunescu (ma rog, vecinul Nicu Niro si cine-o mai fi pe-acolo) si chat-ul de pe oficina Hotnews cu cititorii exaltati si extaziati de frumoasa-i transformare ai lui Dan Tapalaga.

Hasta la victoria siempre!

×