x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dacă ne declară război Insula Nauru?

Dacă ne declară război Insula Nauru?

de Victor Ciutacu    |    16 Dec 2009   •   00:00



Ce hal de ţară NATO suntem dacă, la câteva zeci de kilometri de Bucureşti, stau oamenii în maşini de 16-17 ceasuri şi poliţiştii-i anunţă a resemnare că s-ar putea să mai petreacă o noapte de vise rele? Să spunem că ne-atacă, păcatele mele, pe neanunţatelea, armata Insulei Nauru. Pe unde scoatem cămeşa din nădragii grei? De vreun cutremur ţăpănos nu mai aduc aminte, că mă ia cu leşin la lingurică...

Bine că, în timp ce femeile nasc pe bancheta din spate şi/sau jelesc în direct la tv, avem un ditamai Inspectoratul General al Situaţiilor de Urgenţă, plin de generali, care, cu ocazia urgenţei pe care o trăim zilele astea, i-a raportat cu respect Doctorului că nu are pe stoc nici un utilaj folositor deszăpezirii!

Care Doctor, după ce-a reuşit iniţial să se facă de băşcălie cu armata fără soldaţi pe care voia s-o scoată la lopată, s-a cam ţinut de promisiunea făcută Danei Grecu şi ne-a aşternut pe străzile principale un covor asflatic (aproape) negru în dimineaţa asta. Evident că pentru asta a fost nevoit să nu pună geană pe geană o zi şi-o noapte, da' ăsta-i poporul suveran. Şi nu, nu-i Băsescu de vină că trebuie să stai cu joarda pe spinarea românului dacă vrei să-şi mişte curu'. E chestie de genă.

Aveţi în filmuleţul de mai sus o inginerie deşteaptă. Hai să vedem cât costă şi de ce nu dă prin cap nici unui ciorditor din guvern să cumpere câteva. Dacă nu musai pentru linişte şi armonie socială, măcar pentru comisionul aferent achiziţiei.
articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: editorial