x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

de Victor Ciutacu    |    13 Iul 2012   •   16:06

Domnule Jose Manuel Durrao Barroso,

Subsemnatul, Victor-Gabriel Ciutacu, cetatean roman, membru cu drepturi depline si contribuabil net al Uniunii Europene, platitor de taxe si impozite la zi, fost pionier si utecist pe vremurile cand Excelenta Voastra se juca de-a socialismul prin Portugalia, va rog sa aveti in vedere urmatoarele:

- Conform Constitutiei, Romania este un stat national, unitar si suveran. Acest statut nu s-a schimbat in cel de colonie (sau, daca preferati, pasalac) nici macar dupa 1 ianuarie 2007, data cand, banuiesc ca va aduceti aminte, Romania a devenit stat membru.

- Functiile de reprezentare/decizie din Romania se ocupa, tot conform Constitutiei in vigoare, prin alegeri sau, dupa caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitiva. Nu exista act normativ potrivit caruia Comisia Europeana sa aiba vreun drept de veto sau de preemtiune.

- Desi traverseaza (si nu neaparat din vina sa) un moment economic extrem de greu, Romania isi plateste la timp contributia financiara la bugetul european comun, la fel cum isi respecta angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar romanii nu dau foc bancilor si nu cer iesirea din UE, asa cum fac alti confrati de-ai lor.

Avand in vedere cele scrise mai sus, va sugerez ca, daca tot va topiti de dragul presedintelui Romaniei, sa-l luati la Dumneavoastra acasa, sa-l hraniti, sa-l alintati si, eventual, sa-l decorati. Pana atunci, va rog politicos sa ne lasati pe noi, romanii, sa ne decidem democratic, fara impuneri discretionare si ilegale de reguli iesite din curenta practica a structurii pe care o conduceti, numele conducatorilor si viitorul.

Fara pic de consideratie,

Victor-Gabriel Ciutacu

Unul dintre fraierii care va platesc salariul nesimtit de mare pentru criza mondiala

×