x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elveţia parţială a jurnalismului politic

Elveţia parţială a jurnalismului politic

de Victor Ciutacu    |    18 Sep 2009   •   00:00

În urma referendumului blogheristic pe care l-am iniţiat, majoritatea m-a suspectat, pe nedrept că în campania electorală voi ţine cu Oprescu (în baza famoasei prietenii publice asumate de ambele părţi), cu Antonescu (în baza unei alte prietenii, la fel de asumată, dar ceva mai puţin faimoasă), cu Geoană (în baza unei obligaţii slugarnice faţă de patronat) sau chiar cu Băsescu (de frică, din calcul pragmatic sau în urma unui târg subteran).

Din calculul meu pragmatic rezultă că nu voi ţine cu nimeni în primul tur. Voi fi o Elveţie a jurnalismului politic. Candidatul Băsescu va beneficia, dacă-şi va dori asta şi nu va mai da cu rahat în ventilator în momente inoportune pentru el, de tratament egal şi, chiar dacă speră să fie iar victima conspiraţiilor sistemului ticăloşit, de criterii de eveluare similare cu ale contracandidaţilor săi. Nu pun botu' la strategii ieftine. E drept, au existat câţiva care au scris că n-o să ţin cu nimeni deoarece aş fi, după caz, profesionist deontolog sau scârbit de toţi. La fel de greşit! În turul doi, voi redeveni subiectivul de altădată. Pentru că am un meci neterminat; plus o promisiune faţă de mine şi faţă de oamenii care au crezut (şi încă mai cred) în onestitatea mea. Iar eu îmi respect întotdeauna promisiunile!

P.S. Indiferent cine va fi preşedintele României din decembrie 2009, un lucru e sigur: nu va purta ştampila "garantat de Ciutacu". Fiindcă, deşi pot, nu mai vreau!

Articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: editorial