x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Exceptia

Exceptia

de Tudor Octavian    |    31 Oct 2006   •   00:00
Exceptia

Nici un ministru nu protesteaza cand e numit, dar toti fac scandal cand sunt dati jos. Avem insa si o exceptie.

Nici un ministru nu protesteaza cand e numit, dar toti fac scandal cand sunt dati jos. Avem insa si o exceptie.

Ministrul X a dat in judecata - la CEDO - Presedintia, Alianta, Magazinul din colt, Opozitia, Guvernul, Armata, Biserica si Oficiul pentru protectia Consumatorului, deoarece a fost mentinut ilegal timp de doi ani in functie, in ciuda nenumaratelor dovezi de incompetenta, indolenta, imoralitate si insolenta in forma clinica pe care le-a oferit. Poate ca ministrul s-ar fi resemnat sa-si scrie in fiecare saptamana demisia, asteptand fara speranta ca DNA-ul sa se sesizeze la macar una din reclamatiile de frauda si luare de mita ce i s-au adus, daca n-ar fi fost jignit grav de CNSAS si silit astfel sa apeleze la justitia de la Bruxelles.

La memoriul prin care dovedeste ca doamna ministru a trait cu securistul detasat pe langa familia sa pentru a-i corecta oribilele greseli de gramatica si de logica din informari, CNSAS-ul a raspuns ca doamna n-a facut politie politica. Dosarul de la CEDO dezvaluie insa clar o parte din intelegerile oneroase dintre Putere si Opozitie, intre care faptul ca domnul X a fost numit ministru in toate guvernarile, desi a avut intotdeauna rezervata o celula la un penitenciar de maxima securitate. Intr-un limbaj pe buna dreptate colorat, de natura a proba ca domnul X nu numai ca nu si-a uitat obarsia, dar ca activitatea parlamentara i-a rafinat, manca-ti-as, argumentele si dictionarul sunt incriminate deciziile presedintelui si ale premierului. Acestia invoca, pentru mentinerea sa in forma continuata in functie, protocolul Aliantei, cu toate ca vilele pe care si le-a cumparat din banii ministerului, precum si conturile in valuta de la principalele banci din Insulele Cayman i-ar fi dat dreptul sa fie retinut pentru cercetari cel putin 29 de zile. In sprijinul intampinarii sale la CEDO, ministrul X ii prezinta Inaltei Curti europene atat marturiile unor prieteni din copilarie, realizati cu totii ca sefi de mafii sau spargatori cu o larga recunoastere internationala, cat si sustinerea unor deputati si senatori, aflati de 16 ani in ancheta pentru delapidare, trafic de influenta, ucidere din culpa si declaratii mincinoase de avere.

Cu toate acestea, ministrul X e tinut in functie in mod abuziv si statul trebuie sa-i plateasca despagubiri. Disperat, cere o audienta la Presedintie. "Daca nu ma lasati sa plec acasa - declara el atins de o adiere de paranoia - , ma intorc la Husi si fac ce stiu eu mai bine, devin sofer pe cursa Husi - Barlad!" Amenintarea il lasa rece pe presedinte. Protocolul trebuie respectat. "Imi pare rau pentru dumneata - ii vorbeste ca un parinte presedintele - , deocamdata nu-i nimic de facut. Ramai in functie, strica si dumneata pe acolo ce mai e de stricat si intr-o zi poate ai noroc. Te pun premier."

×
Subiecte în articol: editorial