x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Execuţia lui Gâdea nu tratează cancerul

Execuţia lui Gâdea nu tratează cancerul

de Victor Ciutacu    |    28 Feb 2012   •   13:26

CNA a fost la un pas sa suspende, deocamdata pentru 10 minute, emisia Antenei 3. A iesit balotaj. Se reia votul joi. Cand, probabil, vor vota si cei doi noi membri, amandoi ai puterii. Stam stramb si judecam. Nu stiu daca drept, subiectiv sigur.

In sistemul sanitar e situatie de forta majora. Lipsesc aproape toate citostaticele. Statul nu mai are nici furnizor de morfina pentru bolnavii de cancer. Legea-l obliga imperativ sa le-o furnizeze. Impreuna cu citostaticelele, ca asa scrie-n Monitorul Oficial. In secolul XXI, oamenii se tavalesc in chinuri, la propriu. Unii chiar mor. Nimeni nu raspunde. Oficialilor guvernamentali li se rupe. Doar popii si imbalsamatorii au mai mult de munca. E politica de dreapta, o dreapta chiar extrema. Blestematul de sistem colecteaza de la vii cateva miliarde de euro anual si niciodata n-are bani pentru ei. Propaganda portocalie nu sufla un cuvant.

Gadea face emisiune pe tema asta. Dincolo de ratiunile sociale, e megasubiect. Victimele exterminarii isi striga-n studio durerea. Publicul se revolta. Gadea fierbe. De piatra sa fii si tot te ia capul. Suna Duta, seful CNAS si responsabilul legal. E lejer, sfidator, arogant. Are toate explicatiile la el. Si cinismul sa le ofere. Devine insinuant si, culmea, ofensiv. Da de inteles ca realizatorul e lobby-st pentru o firma de medicamente. Provoaca deliberat. Si obtine reactia pe care o astepta. Gadea ia foc justificat. Il face pe Duta, dupa ce pune un preventiv daca inainte de repetarea insinuarii, dobitoc si nesimtit. Publicul din platou erupe-n aplauze spontane.

Propagandistii portocalii se activeaza imediat la semnal. Geme Internetul de indignare in crucea noptii. Curg reclamatiile pe persoana fizica la CNA. Banii publici fac minuni. Subiectul de dezbatere publica a fost deturnat. Nu mai conteaza ca bolnavii de cancer se zvarcolesc, nici ca se moare-s spitalele bucurestene ca-n Mogadiscio. Gadea e un impertinent. L-a pus mogulul sa se ia de Duta. Vorbeste urat cu invitatii. Are ceva cu reforma statului. Diversiunea portocalie a reusit!

Garda pretoriana a Basescului umple televizoarele, face ca toate visele rele, convoaca din plapumi plenul CNA. Zangane geamurile de vuietul fascistoid al indignarii comandate. Neascultatorul trebuie musai pedepsit. Arza-l-ar focul pe mate de neoprotestant! Daca nu i-a placut sa se vanda si nici nu se sperie de amenintari, asa-i trebuie, il facem raspopit si-l scoatem in afara legii. Onisei propune suspendarea emisiei postului. Libarcile portocalii il sustin. Iese greu meci egal. Decizia se amana. Votul se va relua. Dupa ce se va completa plenul CNA. Cu doi oameni de la putere, sa fie bine, ca sa nu fie rau, vorba regelui nostru Gica Hagi…

×