x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Faraonii PDL pleacă la brutarie

Faraonii PDL pleacă la brutarie

de Victor Ciutacu    |    11 Iun 2012   •   11:36

Duminica seara, odata cu afisarea graficelor de la exit-poll-uri, a fost tsunami. Fostul partid-stat portocaliu s-a lamurit ca e pe cale de a intra in (cartea de) istorie. La capitolul "foste formatiuni politice', pe pagina alaturata celei dedicate PNTCD.
Infiintat la inceputul anilor '90 de niste baieti spalati de Bucuresti, care-si imparteau intre ei orasul pe harta cu cariocile colorate, prin ruperea cu scandal a factiunii spalate a FSN, PD a fost o perioada chiar frecventabil si usor elitist. Avea conducere tanara si versatila, aplomb, sange-n instalatie si perspectiva de a se alatura cu succes stangii moderne europene.

Dupa un esec grandios al lui Roman, care era sa curate partidul, salvarea a venit de la cel mai grobian membru al grupului care acaparase cochetele vile nationalizate din Modrogan. Basescu a reusit la momentul respectiv, printr-un efort nebunesc (si o inspirata volta de la stanga la dreapta, care i-a adus sprijin international), sa salveze corabia de la deriva. A reinventat-o, a ajuns presedintele Romaniei si a facut-o nava-amiral a guvernarii.

Paradoxal, insa, cel care a salvat PD va fi si cel care-l duce la groapa; si fara bocitoare la cap. Odata cu instalarea mitocanului in fotoliul de presedinte al partidului, elitistii de odinioara au fost invadati de trogloditi care sareau liniile de tramvai sa nu-i curenteze si de curve fara scrupule. Si, usor, usor, fondatorii au fost trasi pe linie moarta sau, pur si simplu, goniti. PD a devenit o masa amorfa, fascistoida, dispusa la orice pentru a parveni politic si financiar. A vrut sa acapareze politic toata dreapta, sa inglobeze prin absorbtie PNL si, pentru ca n-a reusit, sa-si traga si-un L in coada pe chestia asta. Lacomia l-a transformat intr-un partid de mase. Iar masele nu se pupa niciodata cu elita.

Pedelistii au vrut sa ia tot si sunt pe cale sa ramana fara nimic. Fiindca s-a votat cu ura. Nu neaparat pentru USL, ci impotriva "regimului Basescu'. Stalpii electorali de odinioara au fost, aproape toti, maturati. Partidul care a guvernat pana acum vreo luna juma' a fost literalmente dat afara din Bucuresti. De majoritati in consilii nu se mai discuta, nu mai are un primar. Prigoana a fost ridiculizat de Oprescu. Pana si premiantul de odinioara, fostul premier wannabe Negoita, care acum patru ani se realegea cu peste 80%, a fost calcat in picioare de omonimul Robert, un baiat cu o anvergura politica de nivelul genunchiului broastei, dar pe care scrie USL, nu PD-L. Vanghelie, care la precedentele locale a gafait serios cu Bodu, a fost reinventat. Manescu a plecat de nicaieri si l-a executat silit pe Poteras. Piedone a bagat-o cu capu-n tarana pe Sulfina, Chiliman s-a sters pe picioare cu Paleologul mic.

In tara-i groasa rau. Faraonii Flutur sau Popescu-Grasu', care dorm pe bani si au acte de proprietate pe judete, au fost dati jos. Misoginii olteni au ales primar o femeie, pe Olguta, numai sa scape de sinistrul fost detinut Solomon. La ora asta, baronul Pinalti abia a terminat de tremurat si Boc incearca sa legitimeze furaciunea si aranjamentele grupului infractional care l-a propulsat. Noroc cu Falca, Scripcaru si Florea, care au spalat rusinea.
USL si-a legitimat prin vot guvernarea. Daca se consolideaza si joaca inteligent, la iarna-i muta pe portocalii dincolo de portile Casei Poporului. Si, primavara viitoare, pe Basescu la brutarie..

×