x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Multumesc, domnule prim-ministru!

Multumesc, domnule prim-ministru!

de Oana Stancu Zamfir    |    19 Ian 2007   •   00:00
Multumesc, domnule prim-ministru!

De cate ori mai mare ar fi fost cifra de afaceri cu statul a acestor firme - cu sau fara carciumi paravan - daca dumneavoastra, domnule prim-ministru, si dumneavoastra, domnule presedinte, v-ati fi inteles bine?!

Va multumesc, domnule prim-ministru, pentru ca nu ati demisionat in vara lui 2005, dand curs alegerilor anticipate dorite de presedinte! Daca v-ar mai fi pastrat in functie, astazi ati fi fost prieteni, parteneri, cum vreti sa ii spuneti, iar biletelul pe care i l-ati trimis in sprijinul lui Dinu Patriciu ar fi avut efectul pe care l-ati urmarit. Procurorul general ar fi dat fuguta nu sa-l sune pe presedinte ca sa se planga de interventia dumneavoastra in justitie, ci direct la procurorul de caz, sa vada ce-o fi fost in capul lui cand i-a pus catuse tocmai bunului prieten al premierului. Ministrul Justitiei ar fi raspuns si ea convocarii dumneavoastra cu un control serios la Parchet, sa limpezeaza mintea tulburata a acelui procuror.

Va multumesc, domnule prim-ministru, si dumneavoastra, domnule presedinte, pentru ca nu va intelegeti, pentru ca va hartuiti si pentru ca va turnati unul pe celalalt. Astfel aflam si noi cum a luat "firma cu restaurantul" Autostrada Bucuresti-Pitesti, cine conduce RA-APPS, cine scoate bani din inundatii, cine din gripa aviara, cine si ce castiga din transferul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie la AVAS, cine din tranzactii suspecte la Bursa cu actiuni Rompetrol, cine din energie cumparata ieftin si vanduta, logic, scump!

De cate ori mai mare ar fi fost cifra de afaceri cu statul a acestor firme - cu sau fara carciumi paravan - daca dumneavoastra, domnule prim-ministru, si dumneavoastra, domnule presedinte, v-ati fi inteles bine?!

Ce grupuri de interese, ce oligarhiile "noastre" (cum le alinta deunazi Traian Basescu) cand tara si conducatorii ei aveau un unic interes?! Integrarea in Uniunea Europeana, fireste!

Ce alegeri anticipate, ce solutie imorala, ce schimbari de ministri, ce Atanasiu suspendat, ce Seres si Nagy la Parchet, cand in tara ar fi fost atata liniste, incat sa se auda asfaltul de calitate turnat impecabil de Cocos si Casuneanu pe Bucuresti-Pitesti, pe Bucuresti-Constanta, pe Brasov-Bors si pe fiecare ulita din tara asta?! Ar fi galgait in pompe carburantii Rompetrol si-ar fi saltat pe jar micii in cate un Golden Blitz pentru fiecare oras, comuna, ce mai, pentru fiecare sat!

N-ar mai fi fost silit nici bietul Pinalti sa alimenteze un alt partid cu energie (cum ziceam, cumparata ieftin si vanduta scump) si nici Stolojan-cel-cu-nervii-slabi sa se inhame la lupta cu Tariceanu si cu "petroliberalii", altii decat "rafoliberalii", se intelege! Nici Monei, draga de ea, nu i-ar mai fi fost preschimbat numele in Dana, iar Hayssam ar fi plecat si el ca un om de afaceri serios, nu calare pe berbecuti!

Multumesc votantilor Aliantei D.A., votantilor PSD, votantilor PC, votantilor UDMR, votantilor PRM, votantilor verzi, portocalii, albastri, rosii! Le multumesc deopotriva si romanilor care nu au votat deloc! Au dat astfel alegerilor din 2004 scorul perfect pentru Romania. Au inteles ce a facut PSD cu puterea pe care a avut-o intre 2000 si 2004 si au inteles ca niciun partid din Romania nu merita sa castige mai mult de 20% din voturi ca sa nu riscam sa conduca singur sau in vreo alianta netulburata de nicio cearta, de niciun Parchet, de nimic. Complimentele mele si o urare de noroc: sa nu repetam episodul Iliescu-Vadim cu unul Basescu-Becali!
×
Subiecte în articol: editorial domnule