x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nirvana la pungă în Opoziţie

Nirvana la pungă în Opoziţie

de Victor Ciutacu    |    03 Apr 2012   •   11:30

Viata politica interna merge in ritmul dement “ziua si lovitura'. Dupa dezertarea naucitoare a lui Frunzaverde, la pachet cu toata secta pedelista din Caras, miscare clar destabilizatoare pentru PD-L, s-a deschis conducta. Sub o presiune infernala, pleaca pe capete portocaliii, de parca s-ar da Nirvana la punga-n opozitie.Valcov, Piedone, luni o bucata strasnica de PD-L Buzau, marti omul personal al lui Pinalti de la Neamt, Pruteanu, presedinte de Consiliu Judetean, cu o ditamai tarla de primari dupa el. Dumnezeu stie cine mai urmeaza. Deocamdata, majoritatea fugarilor apasa pe dreapta. Urla liberalismul feroce in ei. Vineri am intrebat, la “Vorbe grele', cand se inscrie si Jeffrey Franks in USL. In week-end, cand cu iuresul scandalului PD-L-UNPR, mi-am permis sa ma intreb, in gura mare, la Antena 3, daca nu cumva fuga asta-n grup e parte a unui scenariu de supravietuire, in care oamenii sa plece deliberat la adversari, sa-si recastige mandatele pe fondul nemultumirii populare si, dupa aia, sa se reuneasca, sub magistrala conducere basesciana, intr-o noua formatiune declarata de dreapta, aia moderna, puternica si eficienta de-o invoca toti la tv.

Liderii Opozitiei au fost acuzati vehement, inclusiv de ai lor, ca nu fac nimic pentru a opri hegemonia oranj. Uite ca acum fac! Au iesit din hibernare si vaneaza. Inteleg ca scopul scuza mijloacele. Scopul este cascavalul, nu binele poporului, hai sa nu ne mai amagim. Unul dintre mijloacele folosite este traseismul. Oricine are un pret. Acum s-a ajuns la un echilibru intre cerere si oferta. Consecventa nu se mai cere si nu se mai poarta in politica. Fidelitatea fata de partid a ramas o vorba goala. Cine a indurat abuzurile oamenilor lui Basescu atatia ani poate sa se si tina de nas cand devine coleg de partid cu asupritorii de odinioara. Sub imperiul nobilului deziderat politic “Jos Tiranul!', orice mijloc si orice actiune par a fi permise si acceptabile. Eventualele consecinte negative nici nu mai sunt luate in calcul. Orbirea anuntatei victorii in alegeri a atins cote apocaliptice. Dezamagirea propriului electorat e repede contracarata cu strigatul ferm al eficientei si al pragmatismului. Important e sa-i rupa la oase pe portocalii, cati or mai ramane ei in mocirla aia a lor din Modrogan. Mai au sa le parjoleasca gazonul de la vile si sa le ia femeile sclave. Avocatii lor deja lucreaza la drafturile viitoarelor cesiuni de actiuni. Banii din conturi li-i umfla imediat dupa ce pun guvernul nou si democratic.

Ganditul e doar pentru calculatoare. Oamenii trebuie sa ia ca atare deciziile. Cine se intreaba de ce e declarat rapid dusman al democratiei. Pe cand o ceremonie frumoasa de primire a lui Blejnar si Duta? Primul si-ar intregi parcursul glorios de dreapta, al doilea ar reveni triumfal la stanga care l-a lansat in politica. La EBa, totusi, inca nu indraznesc sa ma gandesc...

×