x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Noroc să ai...

Noroc să ai...

de Victor Ciutacu    |    19 Apr 2012   •   11:39

Pedelistii dornici de securizare a pozitiei lor politice bat sfios pe la usile useliste. Cei mai iuti si mai norocosi dintre ei au trecut deja de anticamere. Opozitia i-a primit cu bratele deschise. Decat un ticalos puscariabil la sedinta-n Modrogan, mai bine un reevaluat de succes pe Kiseleff. Corabia portocalie, oricat ar fi ea de vopsita-n verde, paraie pe la toate incheieturile. Procurorii au inceput sa se suceasca si ei. Sobolanii simt primii asta. Si parasesc incinta. Cascavalul celorlalti e mai apetisant.

Larg deschise fiind iesirile de evacuare, Guvernul risca sa ramana fara majoritate-n Parlament. Si se apropie ametitor votul la motiunea de cenzura. Care s-ar putea sa-l faca, fara voia lui, premier pe Ponta. Logic, prim-ministrul in functie este primul vizat direct de noua realitate politica. Orice defectiune la vot in plen si devine instantaneu istorie. La SIE i s-a ocupat locul cald. Partid politic in spate n-are. Ca moldovean mandru si demn ce se afla, dedulcit in ultimii ani la trai bun, nu poate sa stea prea mult pe spinarea nevesti-sii. Iar viitorul nu suna deloc bine. Pentru ca nici Patriciu, care si-a angajat smardoi sa nu-i ia gatul creditorii, nu sta financiar pe roze si a cam subtiat-o cu actele caritabile. Odata ramas sportiv, puschea pe limba, s-ar putea ca OMV sa considere subit ca serviciile doamnei doctor Ungureanu nu mai fac 7.000 euro/luna. Sau ca nu mai fac deloc. Din carturarie-i cam greu de trait. Mai ales de cand a zis Jucatorul ca scoala romaneasca produce tampiti pe banda rulanta. Leafa de doctor e al dracului de mica. Nu chiar cat lanterna de furnica, dar cam pe-acolo. Nici nu platesti cheltuielile-n Pipera dintr-o chenzina universitara si una medicala. De rate nici nu mai poate fi vorba.

Ce-i de facut? Iti fortezi norocul. Intai dai de-a dura cu paralele prin teritoriu, sa hranesti clientela pedelisto-uneperista-udemerista. Dar incepi sa puti. Il dai afara pe usa pe Blejnar si-ti intra inapoi pe geam. Rade lumea de tine. Ai nevoie urgent de lustru si parfum. Te duci rapid la spalatoria nonstop "Turcescu & Cristoiu'. E pur ecologica. Cat stai acolo, in timp ce lucratorii cu ziua se ocupa de tine, bagi olecuta nuiaua prin gardul opozitiei unite care vrea sa candideze separat. Te ceri ostentativ si obraznic la sedinta liberalilor care nu te vor printre ei. Olecuta mai incolo, povestesti cum i-ai dat fara succes beep-uri liderului socialist proaspat intors din Dubai. Printre picaturi, ii tragi si niste limbi preventive sefului. Sa nu care cumva sa-i vina cheful de experimente pe pielea ta. Nici macar nu ustura. Esti obisnuit de la nea Nicu. Daca n-ai facut atunci hepatita, azi nici nu simti gustul.

Iesi de acolo, tragi aer in piept. Pe site-urile prietenoase, subordonatii pe linie de serviciu au terminat deja de scris cat de destept esti. Calea Victoriei arata altfel noaptea. Aerul tare al puterii te ciupeste de falcute. Simti nevoia unei voci care sa-ti confirme parerea buna pe care o ai despre tine. Dai doua-trei telefoane. La ora asta, setat pe fusul de la Jumeira Beach, Ponta nu-i raspunde decat lui Sova. La Crin suna tot timpul ocupat, probabil ca te-a banat. Trebuie sa raspunda cineva! Suni iar. Slava Domnului, o voce cu adevarat prietenoasa. S-ar putea sa fi scapat de primejdia votului la motiune. Noroc ca-i Hrebe activ ca iepurasul Duracell si-si tine incarcatorul in priza...

×