x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O aberatie a geneticii politice: PSD

O aberatie a geneticii politice: PSD

de Ion Cristoiu    |    12 Sep 2006   •   00:00
O aberatie a geneticii politice: PSD

Scolile de vara ale tinerilor politicieni au fost si in acest an tribuna de la care liderii partidelor au transmis electoratului mesaje puternice, menite a satisface electoratul captiv si a atrage pe nehotarati. Liderii PNL s-au intrecut in a delimita partidul de adversarul stiut, deseori nerostit: Traian Basescu. Liderii PD si-au continuat campania de aspirare a voturilor Aliantei in detrimentul partenerului de Coalitie. O asemenea ipostaza a fost ceruta nu doar de expunerea mediatica a scolilor de vara, dar si de auditoriul din sala. Tineretul constituie viitorul, dar si radicalitatea fiecarei formatiuni. De la el se asteapta o cheltuiala de energie si inteligenta, de loialitate si consecventa care lipseste intr-un fel seniorilor. Radicalitatea mesajelor transmise de lideri a avut astfel menirea de a mobiliza la lupta tanara generatie a fiecarei formatiuni. Confruntata cu aceasta trasatura, Scoala de vara a tineretului din PSD are toate sansele de a descumpani.

Scoala de vara a TSD a fost tribuna de la care un politician senior a transmis electoratului un mesaj extrem de puternic. Nu, nu e vorba de Mircea Geoana, de Ion Iliescu sau de Adrian Nastase. Scoala de vara a TSD a fost tribuna de la care si-a transmis mesajul Traian Basescu.

Omul numarul unu al Puterii, cel care a trimis PSD-ul in Opozitie, cel care a contribuit decisiv la imaginea PSD de formatiune corupta, a fost Eroul de necontestat al Scolii de vara a PSD.

Electoratul PSD captiv va fi ramas perplex vazand la televizor cum tinerilor din partid le vorbeste despre cum sa fie politicienii adevarati nu unul din liderii PSD, ci liderul Aliantei D.A., cel impotriva caruia pana nu demult au fost indemnati sa voteze pe buletinele electorale mai intai si pe chestionarele sondajelor mai apoi.

Urmarit de catre tinerii din sala cu o atentie respectuoasa de care n-a beneficiat nici unul dintre liderii pe hartie ai PSD.

E mai mult decat o premiera in istoria noastra postdecembrista.

E un fapt unic in viata politica a Europei.

Poate fi imaginat Jacques Chirac aplaudat la o reuniune a tinerilor socialisti pentru un discurs prin care mai smulge cateva procente in sondaje?!

Desigur aceasta aberatie a geneticii politice isi are una din explicatii in natangia lui Victor Ponta.

In replica la prezenta lui Traian Basescu la Scoala de vara a PD, liderul TSD si steaua in urcare a partidului i-a facut presedintelui invitatia publica de a veni la Scoala de vara a PSD.

Un politician matur, inzestrat cu un minim simt al realitatii, si-ar fi dat seama ca Traian Basescu va intoarce lovitura (Victor Ponta a socotit ca presedintele va refuza si astfel va putea fi acuzat de complicitate cu PD) in favoarea sa.

Cine-l cunostea cat de cat pe Traian Basescu drept un politician al mersului pe contrasens, al luarii adversarului prin surprindere, si-ar fi dat seama ca liderul Aliantei va veni in ceea ce multi considerau a fi gura lupului.

Sa admitem ca Victor Ponta, imberb politic, nu si-a dat seama ca Traian Basescu ar putea raspunde provocarii.

Dar Baronii PSD sa nu fi banuit ei raspunsul lui Traian Basescu?

Dupa opinia noastra, Baronii au stiut ca Traian Basescu va reactiona astfel.

De ce nu l-au oprit pe Victor Ponta la timp?

E o intrebare retorica.

Pentru ca raspunsul e foarte simplu:

Baronii PSD au predat partidul lui Traian Basescu.

Unii comentatori s-au grabit sa explice atmosfera mai mult decat prietenoasa in care a fost primit Traian Basescu prin prestatia presedintelui.

Fireste ca Traian Basescu straluceste cand e vorba de confruntari.

In cazul Scolii de Vara a PSD, Traian Basescu nu a gasit un loc de confruntare.

Tinerii din PSD erau pregatiti sufleteste sa-l intampine pe Traian Basescu ca pe liderul lor neoficializat inca.

Oportunisti, ca mai toti tinerii politicieni de azi, ei si-au dat seama rapid din ce parte bate vantul.

Nu stim daca li s-a spus sa-i creeze lui Traian Basescu atmosfera prietenoasa in care acesta sa se simta in largul sau.

Nici nu era nevoie sa le spuna.

Tot ce au intreprins sefii lor pana acum s-a constituit intr-o sugestie ca Traian Basescu e de-al lor. PSD se dovedeste pe zi ce trece o aberatie a geneticii politice.

Si ca orice aberatie genetica, e condamnat sa nu supravietuiasca.
×
Subiecte în articol: basescu traian editorial psd vară