x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Politizarea electorală a falimentului TVR

Politizarea electorală a falimentului TVR

de Victor Ciutacu    |    08 Mai 2012   •   11:28

ONG-ul lui Mircea Toma, definit ceva cu monitorizarea presei si care se ocupa cu purificarea ideologica a celor neconformi politic din mass-media, se tavaleste jos de grija politizarii TVR. Pretextul e un oarecare Dan Radu, venit din Iasi la pachet cu Andi Lazescu, al carui mare merit e ca a condus zona de programe si, in calitatea asta, a girat niste achizitii de programe de te doare capul, daca nu Curtea de Conturi. Consiliul de Administratie i-a desfiintat postul. El sustine ca-i epurare politica si ca masura vine din partea reprezentantilor noii majoritati parlamentare, ca n-a vrut Ani Lazescu sa-l puna sef la stiri fara concurs pe Claudiu Lucaci.

Daca ma-ntreaba cineva pe mine, fostul purtator de cuvant al lui Adrian Nastase, consul si director de comunicare al Monica Iacob Ridzi, nu-i de pus, dintr-o sumedenie de motive, sef la stirile TVR. Dar sa urli abia acum ca vrea PSD sa puna mana pe stirile TVR prin Claudiu Lucaci dupa ce ai tacut ca rahatu-n tufe un mandat aproape intreg si profund sinistru al activistei de partid portocaliu Rodica Culcer, asta chiar mi se pare tupeu de golan de cartier.

In perspectiva marelui audit general promis de Victor Ponta (de s-ar si tine de cuvant!), inlocuirea lui Dan Radu e esentiala. Cu el in functie, ar fi extrem de dificil de obtinut documentele sifonarii care a bagat TVR in faliment. Si, daca tot veni vorba de audit, luati de aici, controlorilor, un hint de la baiatul: cautati aplicat si dati publicitatii ce ONG-uri, ce site-uri de autointitulati analisti media, ce ziaristi oranj (cu emisiuni proprii sau invitati ca datatori cu parerea), ce intelectuali subtiri portocalii si ce SRL-uri de oameni de presa au mancat, pe contracte, de la TVR. Si cat, daca nu va e greu.

×
Subiecte în articol: editorial