x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Preşedintele tuturor mitocanilor

Preşedintele tuturor mitocanilor

de Victor Ciutacu    |    21 Mai 2012   •   10:01

A fost ales, in conditii de noncombat al staff-ului adversarului si de implicare a strainatatii, pe fondul jignirilor strigate la televizor si al amenintarilor proferate pe unde apuca. Si reales, intr-un scrutin dominat de frauda, in sunetul manelelor. Si-a aservit justitia si serviciile secrete. Le-a utilizat cinic si eficient de cate ori i-au facut trebuinta. Si a urlat continuu ca oamenii rai le mineaza independenta. Si-a cumparat en gros, pe bani de la stat, presa si intelectuali de casa; pentru folosinta proprie. Ce n-a fost de vanzare a falimentat sau a marginalizat. Are nevoie sa-i fie cantate si scrise calitatile. Vrea sa intre-n cartea de istorie. Scopul scuza mijloacele.

A folosit oameni pentru scopurile-i meschine si i-a aruncat la cosul de gunoi ca pe batistele de unica folosinta. Pe cei mai multi, i-a procopsit cu tinichele de coada, sa nu plictiseasca in timpul marginalizarii. Si-a infipt fata-n Parlamentul European, clica de politruci cu curu-n toate functiile importante si cu botu-n toate tuturoaiele cu bani. In paralel, a urlat ca-i un val de clientelism, nepotism si coruptie-n republica. Desi-i cam sui si are o imagine de antipolitician, e charismatic. Sau poate tocmai d-aia. Vorbeste bine, la obiect, pe intelesul vulgului. Ii spune raspicat ce vrea sa auda. Magnetizeaza pana la isterie un anume tip de audienta. Fanii lui scelerati ar sari-n foc pentru el. Fiindca, desi conduce tara cu mana de fier de mai bine de sapte ani, da impresia cu talent ca-i liderul opozitiei. Identifica la minut vinovati pentru orice, intotdeauna altii, nu el, si-i transforma-n tinte publice. Are succes natural la publicul pentru care pasta de dinti se pune pe clanta, sapunul e lux, iar scoala inutilitate. Pentru ca are oricand replica. Si e ferm. Da impresia tatucului pe care-l asteapta poporul suveran. L-au trimis comunistii, cu avizul securistilor, la Anvers, el a condamnat comunismul si Securitatea-n Parlament. E mana-n mana cu tot soiul de securisti alunecosi, are cele mai tiranice apucaturi si racneste ca apucatul ca vine peste noi restauratia si ca democratia e-n pericol. A ajuns milionar din pozitii publice bugetare si-i controleaza pe altii la provenienta banilor.

E asumat proamerican. Are toate motivele din lume. Ambasadorul SUA parca-i purtatorul lui de cuvant. Injura rusii la vedere si, in spatele cortinei, le satisface interese comerciale pe spatele romanilor pe care-i caineaza. Oligarhii lu' Putin, in fata caruia s-a comportat ca un pres, joaca tontoroiul pe industriile strategice ale Romaniei. El le tine tira, le baga paralele-n traista, da-si pune oficinele si oficioase sa-l injure pe Marga ca-i filorus. Cand constata ca nu-i suficient ajutat de trendul mediatic, se implica personal. Si, in timp de ministrul de Externe tine un discurs in fata unor romani la Chicago, ii intoarce marlaneste curul si se pozeaza ca starurile rock cu niste copii atent selectionati de SIE. In loc sa starneasca indignare, primeste aplauze ca l-a pus la punct pe cel care a indraznit sa ridice vocea la el. Doar e presedintele tuturor mitocanilor...

×