x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Preşedintele umilit şi regina absorbantelor

Preşedintele umilit şi regina absorbantelor

de Victor Ciutacu    |    11 Mar 2012   •   11:06

Si-n pantaloni stramti, si pe tocuri inalte, Elena Udrea tot are absorbtia buna. Pe vremurile astea umede, prevestitoare de inundatii, margica de intelepciune emisa (pe postul tv cel mai finantat de Elena Udrea) de cel mai umilit presedinte din istoria recenta a republicii ar putea trece drept o veste buna. Vestea proasta, atunci, e ca regina absorbantelor a fost nevoita, printr-o decizie politica macar discutabila, sa plece dintr-o functie publica pe care o innobila prin simpla ei prezenta. }arisoara asta atat de incercata a fost privata nedrept de o competenta, iar competenta insasi - in care, oase, pantaloni stramti si pe tocuri inalte – a constatat amar ca nici macar ea nu-i profet(a) in tara ei. Ma rog, vorba vine a ei. Am pastrat formularea doar de dragul rigorii licentei literare. E, pana la urma, tara lor, a competentilor portocalii neintelesi de poporul prost, ca noi nu oricum prea mai avem loc in ea. Si, in definitiv, cred ca ne si meritam soarta. Fiindca l-am umilit ca niste netrebnici nerecunoscatori pe Traian Basescu.

Cel mai uninominal dintre toti alesii patriei ne-a reformat (aproape tot) statul, noi am facut-o cu forta pe mezina-sa europarlamentar si tot ne-am aruncat la vanzari anterioare in numele fie-sii a mare. El ne-a promis ca o sa traim bine si ne-a asigurat de asta, noi chiar nu vrem. El s-a imprumutat cu zeci de miliarde de euro pentru noi si ne aduce scutul antiracheta la Deveselu, noi il obligam sa locuiasca intr-o hardughie pe malul lacului si sa mearga ba cu un harb de 150.000 de euro, ba cu o saracie de elicopter. El a condamnat in Parlament comunismul si securitatea, noi nu vrem sa-i gasim dosarul de urmarit, insinuam cu iresponsabilitate ca l-a trimis Elena Ceausescu la Anvers si am pus un activist utecist premier. El ne-a cautat la fiecare trei luni in Piata Universitatii, noi i-am dat teapa si nu ne-am dus. El e cu democratia, noi punem demnitari de la serviciile secrete. El vrea sa fie de-al nostru, noi il inconjuram cu dispozitive de ofiteri de paza. El i-a eliberat din captivitate pe ziaristii romani din Irak, noi l-am scos pe Omar Hayssam din tara. El i-a alergat pana la epuizare pe nenorocitii aia de baieti destepti ai energiei, noi l-am silit pe frate-sau sa faca afaceri cu ei. El se injura cu olandezii ca baga droguri si curve in Europa, noi vrem sa le dam banii pentru interventiile medicale de urgenta ca sa intram in Schengen. El a mizat mereu pe criteriul 'competenta si integritate', noi i-am pus in functii pe Sorin Blejnar, Lucian Duta, Ioan Nelu Botis, Monica Ridzi si Ionel Mantog. El s-a luat de piept cu Vladimir Putin si cu mogulii care intentionau sa fure Posta si Sarea, noi l-am facut centurist, gaozar, tigan imputit si tonomat.

Traian Basescu ne-a vrut sincer binele. Noi nu ni l-am lasat luat. El e prea mare pentru vremurile pe care le traim. Noi suntem prea mici pentru a fi contemporani cu el. Chiar ca nu-l meritam. Solutia imediata, la indemana, e sa plece cineva. Ori noi, sa nu se mai simta omu' umilit, ori el, sa ne arate ce-am avut si ce-am pierdut. Si totusi, noi parca suntem mai multi...

P.S. Cica presedintii nu abdica. Bine, atunci sa demisioneze.

×