x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PSD n-a reactionat la acuzatia cea mai grava

PSD n-a reactionat la acuzatia cea mai grava

de Ion Cristoiu    |    04 Oct 2005   •   00:00

Biroul Permanent National a decis ca PSD sa nu participe la consultarile de la Cotroceni.

Biroul Permanent National a decis ca PSD sa nu participe la consultarile de la Cotroceni.

La conferinta de presa de dupa sedinta, Mircea Geoana a prezentat argumentele de la temelia acestei decizii.

Unul dintre acestea vizeaza declaratiile lui Traian Basescu, potrivit carora PSD s-ar opune integrarii in Uniunea Europeana.

Prin vocea liderului sau, principalul partid de Opozitie a incercat sa ne convinga ca e o acuzatie jignitoare.

PSD e un cavaler credincios in cruciada pentru admiterea Romaniei in Uniunea Europeana.

A plecat in batalie asumandu-si chiar riscul de a o lasa acasa, in castel, plansa si fara centura de castitate pe domnita inimii sale.

La Radio Romania Actualitati, in stirea despre reactia PSD, s-a apelat la sintagma "PSD s-a suparat pe presedintele Traian Basescu". N-a fost o sintagma intamplatoare. A fost folosita dinadins. Pentru a micsora reactia PSD pana la nivelul unei harjoneli intre insuratei. Argumentarea deciziei de a nu merge la Cotroceni favorizeaza o asemenea mistificare, parte indisolubila din opera de manipulare a institutiilor publice de presa, trecute acum de la jugul PSD la jugul Aliantei.

La Craiova, Traian Basescu n-a sustinut doar ca PSD se opune integrarii.

La Craiova, Traian Basescu a declarat textual:

"Va asigur, si sunt documente in acest sens, ca PSD desfasoara o teribila campanie pentru un esec in intentia Guvernului de a materializa dreptul nostru de a intra in UE la 1 ianuarie 2007. Prin interventii, prin scrisori".

PSD n-a facut un secret din plangerile adresate forurilor europene in legatura cu intentia actualei Puteri de a schimba presedintii celor doua Camere.

In istoria postdecembrista nu-i o noutate. Nu altfel au procedat taranistii in timpul guvernarii PDSR dintre 1992-1996 sau chiar liberalii si pedistii in timpul guvernarii PSD dintre 2000-2004. La vremea respectiva, n-am fost un entuziast al mersului cu jalba la noile Inalte Porti. Nu sunt nici acum.

La Craiova insa, Traian Basescu a adus PSD o acuzatie mult mai grava. Domnia-sa a invocat documente tradand o activitate subterana, tenebroasa, a PSD impotriva tarii, ceva in genul scrisorilor trimise pe sest Sultanului de la Constantinopol de catre boierii tradatori prin care se cere interventia otomana. Scrisori interceptate de catre domnitor. Care domnitor ii convoca pe boieri la Palat si acolo ii casapea nitel. Avand in vedere moravurile mai blande de azi, sunt sigur ca Traian Basescu nu intentiona sa-i cheme pe pesedisti la Cotroceni ca sa le scurteze capetele, sub privirile admirative ale sfetnicului de taina, Elena Udrea. Esenta acuzatiei sale e asemanatoare insa celei de pe vremea razboaielor noastre cu turcii. De conspiratie impotriva tarii.

In atari conditii, ar fi fost normal ca PSD sa-l someze pe Traian Basescu sa dea publicitatii documentele secrete pe care le poseda.

S-ar fi impus acest lucru si pentru ca Traian Basescu nu e la prima afacere de acest fel. Acuzand guvernul ca e sub presiunea cercurilor de interese, domnia-sa a invocat documente pe care le detine. Acuzand presa ca-l santajeaza, domnia-sa a invocat o banda audio. Somat sa prezinte probele, domnia-sa a dat din colt in colt.

Asadar, daca are documente privind teribila conspiratie a PSD impotriva poporului roman, Traian Basescu e obligat de lege si de bunul-simt sa le dea publicitatii. Mai mult, domnia-sa e obligat sa dezvaluie si cum a pus mana pe ele. I le-au pus la dispozitie Serviciile Secrete? Si daca da, prin ce mijloace le-au obtinut acestea?

Daca n-are, Traian Basescu e obligat sa-si ceara scuze. Nu PSD, ci celor 22 de milioane de romani (inclusiv sugari) pe care-i place sa-i invoce.

Nu de alta, dar ei sunt cei mintiti!
×
Subiecte în articol: basescu traian editorial psd