x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Responsabilitatea de cursă lungă a Jucătorului

Responsabilitatea de cursă lungă a Jucătorului

de Victor Ciutacu    |    19 Mar 2012   •   08:01

Anul trecut, Ponta era caracterizat de Basescu, pe unde apuca, drept imatur siiresponsabil. Era acel copilot pe mana caruia presedintele responsabil n-ar fi dat niciodata o tara in vreme de criza.

Anul asta, aflam ca imaturul iresponsabil de odinioara, care se bate nedemn cu femeile, ar fi refuzat, poate pentru ca ar avea ceva pe constiinta, propunerea matura si responsabila de a fi premierul aceleiasi tari in aceleasi vremuri de criza. Si nici nu stie iresponsabilul carei oportunitati de a intra in istorie a dat cu piciorul. Responsabilul in jantilica a marturisit, in taifasul desfasurat la umbra steagului, ca era gata sa-l ajute pe iresponsabil, in interes national, evident constitutional, sa-si faca si majoritatea parlamentara necesara trecerii prin vot a Guvernului prin Parlament.


Anul trecut, prin decembrie, conform spuselor aceluiasi responsabil Basescu, numele viitorului premier, Ungureanu, era deja cunoscut de el si de Boc. Care asteptau doar momentul prielnic sa ni-l comunice.

Anul acesta, pe 6 februarie, conform stenogramelor subliniate si pregatite din timp ca pentru orice interviu cu intrebari nearanjate, puse la dispozitie selectiv si discretionar de responsabilul Basescu, citite constiincios pe post de crainicul Cristoiu, fost ziarist, anterior nominalizatul Ungureanu primea de la Basescu desemnarea oficiala pentru exercitarea demnitatii de premier numai dupa ce ar fi refuzat-o tacand, prin intermediarii politici si vorbitori Antonescu si ala micu’, iresponsabilul Ponta. Iar responsabilul Basescu n-a gasit de cuviinta sa anunte poporul suveran, imediat dupa consultarile politice de la Cotroceni, cairesponsabilul Ponta nu vrea, de fapt, intr-o forma sau alta, sa fie premier.
Departe de a fi vreo lumina, responsabil sau nu, Ponta e ajutat sa se consolideze politic taman de Basescu.

Ale carui incercari repetate si disperate de a baga raca in opozitie sunt, dupa parerea mea, cel mai strasnic liant al USL. Daca Ponta va ajunge in cele din urma premier, sa-i dea de sanatate la biserica presedintelui jucator Basescu. Fara stradaniile obsesive ale responsabilului, care (cand nu baga nuiaua prin gardul opozitiei si ia mici pauze de la promovarea tinerilor ulterior dezamagitori) doarme-n fiecare noapte acasa si aduce leafa intreaga familiei, iresponsabilul presedinte al PSD ar fi intrunit greu cumulul de argumente pentru a-i fi perceput drept opozant real.


P.S. La Gadea, a carui prestatie a fost tocata mediatic aproape o saptamana, ratingul spectaculos al interviului cu Ungureanu a fost determinat, conform propagandei portocalii, exclusiv de prezenta si prestatia invitatului. La taifasul lui Cristoiu, cu exceptia crizei din zona euro si a masacrului din Siria, cine o fi de vina pentru penibilele cifre de audienta?







×