x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale S-a prelins ca vinul negru

S-a prelins ca vinul negru

de Victor Ciutacu    |    20 Iul 2011   •   07:15

Anul trecut, pe vremea asta, il sarbatoream, in curtea propriei case, cu bucurie (ca inca era pe picioare) si ingrijorare (pentru ca era vizibil macinat de boala), pe Adrian Paunescu. A plouat, a iesit soarele, am plecat la emisiune, m-am intors de la emisiune. Nu ma puteam desprinde.

N-am vocatie de cioclu sau de prezicator apocaliptic, dar parca simteam ceva. Cand am plecat catre Antena 3, m-a intrebat (cu un ton care aducea mai degraba a neincredere) daca ma mai intorc. I-am raspuns ca evident. Nu parea foarte convins. Cand am revenit, in crucea noptii, s-a luminat la fata. Am ramas - cu marele Dorel Visan, cu niste cunoscuti si cu fidelii lui din Cenaclul Flacara (care au cantat absolut inaltator) - pana s-au pus scaunele pe mese, vorba consumatorilor de cursa lunga. Spre dimineata, desi se vedea cu ochiul liber ca se scurge incet viata din el, Adrian Paunescu prinsese culoare-n obraji.

Contrar obisnuintei, eu am baut vin negru; nu alb, nu sprit. Il adusese Dorel Visan de la Cluj, il incepuse cat am fost eu in Antena si l-am terminat impreuna, baut pe indelete. S-a prelins ca viata...

×