x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tribunalul ipocrit al integrităţii morale

Tribunalul ipocrit al integrităţii morale

de Victor Ciutacu    |    15 Feb 2012   •   08:04
Tribunalul ipocrit al integrităţii morale

Interventia telefonica DECENTA (el o considera neinspirata) a lui Crin in emisiunea lui Capatos despre curu’ lu’ Boc, in conditiile in care habar n-avea cine-i subiectul dezvaluirilor si care-i ipostaza (v-o spun eu ca nu s-a suflat o vorba privind identitatea si postura pana-n ultima clipa), a generat o reactie inflamata in lant a tuturor loazelor din presa romaneasca. Au scos capul din mal, dupa ce au urmarit cu nesat scenele benigne filmate, eludand fondul si oprindu-se doar asupra formei, toate slugile basiste consacrate si (la pachet) unele noi. Pentru ca-i plina media de caractere alese dornice de a se face remarcate in fata stapanului. S-au promovat si facut talk-show-uri demascatoare fara audienta in care rulau in bulca imaginile incriminate. S-au emis verdicte si epitete pe site-uri care gazduiau linkuri chiar catre acea emisiune a Antenei 1 sau catre alte filmulete infinit mai grotesti (daca acest cuvant o mai suporta termene de comparatie). Au prins grai oribilii moralisti care-l acuzau, fara vreo proba, de sex cu minore pe celalalt lider al opozitiei. Infiereaza si vitupereaza inflamati dubiosi, santajisti care au distrus familii si au frant destine.

Se cere, intr-un imens cor cu voci false, sanctionarea, chiar ridicarea licentei de emisie a postului. Oameni care n-au scos un sunet cand Basescu a slobozit in eter, pe gaura gurii, faimoasele “gaozar' sau “tiganca imputita', care au tacut ca pestii cand acelasi insalubru a invitat colege de-ale lor sa se urce pe masa, cand a plecat matol din birt la volan ori cand a furat un telefon in spatiul public se arata scandalizati ca opozantul lui politic a indraznit sa intre prin telefon si sa NU JIGNEASCA, intr-o emisiune tabloida, un om cazut. La asa schizofrenie s-a ajuns, incat pana si scursurile de presa care traiesc din chilotareala, amantlac (cazul catelusilor de plus cumparati de Boc va mai spune ceva?) si etalarea detaliilor sordide din vietile unor persoane publice au inceput sa emita pareri inflamate despre Crin si sa-l categoriseasca profesional pe Capatos. Romania a devenit un imens si ipocrit tribunal al integritatii morale, in care procurorii ataca-n haita si sunt pe mana cu judecatorii, iar avocatii au intrat in grup in concediu medical.

P.S. Parerea despre Un show pacatos si despre personajele vanturate printr-un platou pe unde am dat si eu cu sapa zilnic vreo trei ani si jumatate mi-am spus-o, uneori chiar extrem de neelegant, atat in public, cat si in discutii private cu realizatorul emisiunii. Omul, care (totusi) are un trecut in presa mult peste prezentul celor care-l injura, si-a asumat acest mod de existenta profesionala si-i respect total libertatea de optiune; viata si cariera si le gestioneaza fiecare. Deci mai subtire cu lectiile despre meseria asta complicata numita jurnalism si cu remarcile malitioase privind apartenenta noastra la acelasi trust de presa.

×