x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Americanii sunt privaţi de somn pentru că li se prelungeşte programul de muncă şi acasă

Americanii sunt privaţi de somn pentru că li se prelungeşte programul de muncă şi acasă

de Jurnalul National    |    05 Mar 2008   •   00:00

Americanii sunt privaţi de somn din cauza prelungirii orelor de muncă şi acasă, din cauza internetului dar şi a activităţilor domestice, conform unui studiu american asupra somnului ce a fost publicat luni, informează Rompres.



Americanii sunt privaţi de somn din cauza prelungirii orelor de muncă şi acasă, din cauza internetului dar şi a activităţilor domestice, conform unui studiu american asupra somnului ce a fost publicat luni, informează Rompres. Peste 50 de milioane de americani suferă din cauza unei lipse cronice de somn. Conform studiului organizaţiei National Sleep Foundation, realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane în perioada septembrie - noiembrie 2007, 29% dintre americani au recunoscut că au aţipit la locul de muncă în cursul lunii precedente realizării interviului. Mai mult decât atât, 36% dintre cei intervievaţi au recunoscut că au aţipit sau au adormit de-a binelea în timp ce se aflau la volan. Un american munceşte în medie 9,5 ore pe zi (33% dintre americani muncesc mai mult de 10 ore pe zi) la care se adaugă încă 4,5 ore de muncă suplimentară la domiciliu, conform acestui studiu.
În medie persoanele interogate susţin că au nevoie de 7 ore şi 18 minute de somn pentru a se simţi bine, dar nu reuşesc să doarmă decât în medie 6 ore şi 40 de minute. Timpul rezervat apoi ajungerii la locul de muncă este în medie de 47 de minute. În ceea ce priveşte consecinţa privării de somn, 12% dintre persoanele interogate au recunoscut că au întârziat la locul de muncă în cursul lunii precedente realizării interviului, pentru că nu au dormit suficient. 20% dintre intervievaţi au recunoscut că şi-au pierdut din apetitul sexual pentru că se simt prea obosiţi. Pentru a lupta împotriva acestui deficit de somn, 58% dintre persoanele interogate au susţinut că beau cafea, 38% mănâncă dulciuri iar 5% au precizat că apelează la medicamente. 34% dintre cei intervievaţi au precizat că firma sau compania la care lucrează le permite să doarmă pentru puţin timp în pauza de muncă, iar 16% susţin că au chiar dreptul să-şi facă siesta la locul de muncă.

×
Subiecte în articol: magazin somn