x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bărbatul ideal: amuzant, altruist, forţos, confident

Bărbatul ideal: amuzant, altruist, forţos, confident

de Anca Aldea    |    27 Apr 2011   •   20:50

Oricum ar fi bărbatul perfect în mintea ta, de oamenii de ştiinţă susţin că el ar trebui să fie, înainte de toate, un fel „bufon” aflat întotdeauna în dispoziţia de a o amuza pe prinţesa” lui şi de a-i alunga stresul şi gândurile negre. Femeia vede în acest bărbat omul care îi va înţelege mereu argumentele într-o eventuală ceartă dintre ea şi el, spun cercetătorii. De altfel, un studiu publicat în 2008 în The Journal of Psychology arăta că folosirea pozitivă a umorului duce la o relaţie îndelungată de cuplu.

Sexul frumos caută în bărbatul visurilor şi un prieten de nădejde, căruia să-i împărtăşească „câte-n Lună, şi-n stele”, mai ales chestiuni legate de sex, scrie revista Men's Health. Ea îşi doreşte ca el să o ajute să renunţe la inhibiţii, să se joace cu ea, să îi maseze drăgăstos gâtul şi să o alinte înainte de partida de sex.

Psihologii spun că majoritatea femeilor mai caută în bărbatul dorit un tată pentru viitorii ei copii, deoarece ele îşi închipuie că, atunci când vor deveni mame, vor fi nevoite să-şi sacrifice cariera pentru binele familiei. Potrivit profesorului Gary Brase de la Universitatea publică Kansas, ele vor căuta întotdeauna un mascul generos, care, de exemplu, să plă­tească prima cină în oraş sau, aflat la casierie în hypermarket, să-i cedeze rândul cumpărătorului din spatele lui, care are doar două produse achi­zi­ţionate.

Femeile secolului al XXI-lea îşi doresc un bărbat al secolului al XXI-lea, nu un neanderthalian. Cele care aleargă după relaţii scurte vor ca bărbaţii să fie dominanţi în societate şi nebărbieriţi, să aibă corpul sculptat şi figura perfect simetrică. Un clişeu. Alte femei îşi doresc ca bărba­tul visurilor să fie preocupat de fizi­cul său, eventual să practice un sport la care ele nu excelează... preferabil căţăratul, ciclismul, privitul păsărilor în luncă...

×
Subiecte în articol: fun