x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bebeluşul conceput in vitro după decesul tatălui nu poate moşteni

Bebeluşul conceput in vitro după decesul tatălui nu poate moşteni

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

Un bebeluş rezultat în urma unei fecundări in vitro, însă implantat după decesul tatălui său nu poate fi considerat moştenitor, a decis Curtea Supremă din Arkansas, sudul SUA

Un bebeluş rezultat în urma unei fecundări in vitro, însă implantat după decesul tatălui său nu poate fi considerat moştenitor, a decis Curtea Supremă din Arkansas, sudul SUA, relatează AFP. Căsătoriţi în 1990, Amy şi Wade Finley, care nu reuşeau să aibă copii, au recurs la o fecundare in vitro, care a permis obţinerea mai multor embrioni în iunie 2001. Doi au fost implantaţi imediat în pântecele doamnei Finley, fără succes. Luna următoare, Wade Finley a decedat. În iunie 2002, Amy Finley a primit doi noi embrioni, care fuseseră congelaţi cu un an înainte, şi nouă luni mai târziu ea a născut un bebeluş pe care vrea să-l facă recunoscut ca fiind copilul soţului decedat. Însă când femeia a încercat să beneficieze de asigurarea socială a soţului pentru ea şi copil, serviciile sociale au refuzat-o, bazându-se pe legea locală care consideră moştenitori copiii concepuţi înainte de decesul părinţilor.

 

În faţa tribunalelor, chestiunea principală a fost data acestei conceperi: momentul în care a fost creat embrionul sau momentul plasării în uterul mamei? Curtea Supremă din Arkansas a refuzat să răspundă, estimând că nu este rolul său, şi s-a mulţumit să precizeze că legea  citată nu prevede explicit “că-i permite unui copil creat prin fecundare in vitro şi implantat după decesul tatălui să moştenească”.

×
Subiecte în articol: magazin