x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Societati secrete

Carte - Societati secrete

de Sebastian S. Eduard    |    05 Ian 2007   •   00:00
Carte - Societati secrete

De la druizi, voodoo si Opus Dei, la Al-Qaida

De la druizi, voodoo si Opus Dei, la Al-Qaida

Ce religie aveau druizii? De ce Kabbala revine in actualitate? Ce reprezinta, de fapt, Ordinul Templier? Ce este Mafia? Cum este organizata misterioasa al-Qaida? Acestea sunt intrebarile la care incearca sa raspunda Enciclopedia Larousse "Societatile secrete", aparuta la Editura Rao. Cele mai recente ipoteze si dezvaluiri prezentate intr-un stil incitant si alert intr-o carte fascinanta despre societatile secrete religioase, politice, initiatice si criminale de-a lungul secolelor.

SECTIUNI. Volumul este impartit in patru parti mari, enumerate mai devreme. Prima este dedicata societatilor secrete religioase cum au fost cultul lui Dionisos, druizii, adeptii Kabbalei, Opus Dei. Mesajul acestor societati poate fi decodificat astfel: "Exista ceva sau cineva care depaseste cadrul ingust al umanitatii si pe care putem sa-l contactam". Urmeaza apoi societatile secrete initiatice. Ele dateaza de la inceputurile umanitatii. Spre deosebire de primele, ele nu pretind ca dezvaluie cunoasterea oculta a ordinii divine, prin dogma sau revelatie. Ei propun adeptilor mijloace de imbunatatire a sinelui sau a societatii... Societatile secrete politice (Iluminatii, Al-Qaida etc) au un scop bine definit si lupta cel mai adesea impotriva unui stat sau a situatiilor dominatoare. In fine, mai sunt societatile secrete criminale - Mafia, Cosa Nostra, Yakuza - cele care folosesc secretul pentru a ramane in umbra si a prospera. Ele actioneaza la marginea economiei formale, deturnand o parte din ea in propriul profit.

SEMNALE EDITORIALE

Ghiceste-ti viitorul
EDITURA PARALELA 45.
Cartea se vrea o calatorie catre un nivel superior de intelegere si de intuitie, si catre… propriul destin. Ghicirea viitorului este in cele din urma o calatorie plina de sensuri, de energie, de iluminare si, de ce nu, de distractie. Indiferent ce iti doresti sau ce te intereseaza si indiferent ce metoda preferi - tarotul, yoga sau redactarea unui jurnal intuitiv, aceasta carte iti deschide o minunata cale catre autoexplorare si catre amplificarea propriilor puteri spirituale, constituindu-se intr-o explorare a taramului metafizicii...

Cum se face o teza de licenta
EDITURA POLIROM.
Acest lucru va invata insusi Umberto Eco, autorul, asa ca sa nu va mai prind la referate.ro. Cartea este un indrumar complet despre cum se scrie o lucrare stiintifica riguroasa. Studentii, in primul rand cei de la sectiile umaniste, pot afla ce inseamna teza de licenta, cum sa-si aleaga tema si sa-si organizeze timpul de lucru, cum sa intreprinda o cercetare bibliografica si sa ordoneze materialul, cum sa redacteze teza.


Revolutia romana din decembrie 1989
EDITURA HUMANITAS.
Volumul lui Peter Siani-Davies reuseste sa prezinte o imagine atat de credibila a ceea ce s-a petrecut in Romania intre mijlocul lui decembrie 1989 si februarie 1990. Nelasand deoparte nimic din tot ce s-a scris, dar cercetand totul cu spirit critic si sprijinindu-se pe o solida armatura conceptuala, istoricul britanic imbina analiza sagace cu naratiunea vie, pentru a lumina in chip propriu mult dezbatutele evenimente ale revolutiei. Tabloul sau pare menit sa ne aminteasca astazi, la aproape doua decenii de atunci, atat infernul din care am iesit, cat si lungul drum catre normalitate pe care-l mai avem de parcurs.

Legile crimei
EDITURA NEMIRA.
Volumul, aparut in Colectia Suspans, deschide seria Prada, serie ce contine nu mai putin de 17 carti. "Un thriller cu dublu efect de andrenalina", scrie Los Angeles Times despre aceasta lucrare pe care insusi Stephen King o caracteriza drept "o lectura inspaimantatoare" pe care a savurat-o "fiecare secunda". John Sandford s-a nascut in Cedar Rapids, Iowa, la 23 februarie 1944. Este licentiat in American Studies la Universitatea din Iowa. A lucrat ca jurnalist, obtinand in 1986 Premiul Pulitzer pentru o serie de articole despre perioada de criza cu care s-au confruntat fermierii americani. Ca romancier, se distinge prin seria Prada, tradus in lumea intreaga, dar si prin seria The Kidd.
×
Subiecte în articol: secrete