x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai scump câine din lume

Cel mai scump câine din lume

15 Mar 2011   •   17:11
Cel mai scump câine din lume
156413-million-dog-620-1848773b.jpgBig Splash a devenit cel mai scump câine din lume, după ce un miliardar chinez a plătit nu mai puţin de patru miloane de yuani (aproximativ 1,2 milioane de euro) pentru a achiziţiona exemplarul de 11 luni al rasei Red Tibetan Mastiff, una din cele mai vechi din lume.

 

Câine feroce, de pază, Big Splash cântăreşte peste 80 de kilograme şi măsoară aproape trei metri, iar exemplare din această rasă au aparţinut lui Gingis Han ori profetului Buddha, trăind pe platourile tibetane.

 

Recent, această rasă a devenit un simbol pentru noii îmbogăţiţi ai Chinei, potrivit cotidianului The Daily Telegraph, care consideră Red Mastiff-ul Tibetan o rasă exclusivistă, pur chineză. De altfel, în ultimii 20 de ani, preţul acestora a crescut exponenţial, de la 5.000 de yuani până la patru milioane, câţi au fost plătiţi recenţi.

 

Big Splash a fost vândut de Lu Liang, proprietarul unei crescătorii de Red Mastiff Tibetan din apropierea oraşului Quingdao, care spune că atât el, cât şi cumpărătorul au făcut o afacere excelentă. “Preţul poate părea exagerat, însă cel care a cumpărat acest exemplar, proprietarul unei mine de cărbune, a privit această tranzacţie ca pe o investiţie. Îl va închiria pentru reproducere, iar un exemplar nou-născut îi poate aduce cel puţin 100.000 de yuani, ceea ce înseamnă că în câţiva ani îşi poate amortiza investiţia”, a declarat Liang.

 

Practic, câinele valorează cât patru autoturisme de lux Rolls Royce Ghost, al cărui preţ, în cazul echipării de lux, nu trece de 300.000 de euro...

×
Subiecte în articol: caine record rolls royce