x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China: Terapie cu peştişori fără dinţi

China: Terapie cu peştişori fără dinţi

de Oana-Maria Baltoc    |    19 Mai 2008   •   00:00
China: Terapie cu peştişori fără dinţi
Sursa foto: Victor Fraile/

Pacienţii cu afecţiuni dermatologice din China sînt mai norocoşi de cînd au la îndemînă un tratament inedit care implică o specie de peşti fără dinţi



Pacienţii cu afecţiuni dermatologice din China sînt mai norocoşi de cînd au la îndemînă un tratament inedit care implică o specie de peşti fără dinţi. Ameliorarea bolii se face prin efectuarea unor băi termale împreună cu un tratament de îndepărtare a cojilor de piele uscată şi a bacteriilor cu ajutorul peştişorilor din specia Kangal, la un centru de sănătate din provincia Hainan.


La război: Armata australiană anticanguri 

Sute de canguri care trăiesc la o bază militară australiană vor trebui ucişi, un program experimental care viza mutarea lor dovedindu-se prea costisitor, a anunţat sîmbătă armata, relatează AFP. "Costul programului este estimat la 3,3 milioane de dolari americani", a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat, anunţînd că nu are altă variantă decît să ucidă animalele. O organizaţie britanică pentru apărarea drepturilor animalelor, Viva, susţinută de Paul McCartney, a lansat deja o petiţie pentru a denunţa sacrificarea cangurilor.


Judecată: Un român decide soarta lui R. Kelly

Printre membrii juriului care va decide soarta cîntăreţului R. Kelly, judecat pentru pornografie cu caracter pedofil, se numără şi un imigrant român în vîrstă de 68 de ani. Interpretul a ajuns în faţa instanţei la şase ani după ce a fost arestat sub acuzaţia că s-a filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o adolescentă, informează Mediafax. Opt bărbaţi şi patru femei au fost selectaţi pentru a face parte din juriu. Procesul va începe marţi, la Chicago. Cîntăreţul, arestat în iunie 2002, riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani de închisoare.

 

Studiu: Distrugerea naturii ne sărăceşte

Distrugerea naturii costă 2.000 de mi­liar­de de euro anual, relevă un studiu care urmează să fie prezentat azi, la confe­rin­ţa ONU consacrată biodiversităţii, potri­vit săptămînalului german Der Spiegel, ci­tat de AFP. "Săracii lumii poartă povara cea mai grea", scrie autorul studiului, Pavan Sukhdev, înalt responsabil al Deutsche Bank în India. Astfel, în ţările sărace, pierderea biodiversităţii reprezintă în fiecare an jumătate din bogăţiile lor economice, susţine el. Un mamifer din patru, o pasăre din opt, o treime dintre amfibieni şi 70 % din plante sînt ameninţate de dis­pa­riţie pe Terra, potrivit unei liste roşii publicate de  Uniunea Mondială pentru Natură.

×
Subiecte în articol: magazin