x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum se antreneaza Nicoleta

Cum se antreneaza Nicoleta

09 Iun 2005   •   00:00

"Nimeni nu e perfect. Nicoleta Luciu e insa mai aproape de un anumit ideal, pe care societatea isi doreste sa-l atinga acum."

  • de MIRUNA MIHALCEA
  • 15’ DE INCALZIRE
  • Asa zice antrenorul personal al Nicoletei. Motiv pentru care am deschis o ancheta. Target: Nicoleta Luciu. Obiectiv: sa-i rascolim vedetei prin secretele de frumusete si intretinere fizica. Ce speram? Ori sa dam peste solutia miraculoasa care ne va transforma si pe noi in printese adulate, ori sa ne mangaiem complexele, compatimind-o pe biata Nicoleta. Cine stie, s-ar putea sa ne razgandim si sa consideram ca totusi este nevoie de prea multe sacrificii…

    ANTRENOR PERSONAL. Florin Uceanu are 42 de ani. Dupa Revolutie, s-a pus pe facut militarie cu siluetele oamenilor. Asa i s-a dus faima, ca azi are in grija aspectul unor vedete… de talie! Si le pune la treaba, nu gluma. Cand am aflat ca se ocupa si de Nicoleta Luciu, ne-am zis c-am pus mana pe-o comoara: sa-l convingem pe Florin sa ne dezvaluie secretele vedetei.

    SECRETE LA VEDERE. Ca lenesii, credeam ca-s cateva si terminam. Cand colo, ne trezim ca Florin ne-ntreaba despre care set anume de programe ale Nicoletei dorim sa vorbim. Care set? Da’ ce, sunt mai multe?! Ei bine, sunt. Cand esti vedeta si ai treaba pana peste cap, pana si fitness-ul se da dupa timpul tau. Am cazut in cele din urma de acord sa vorbim de "cel mai pe fuga". Programul care lucreaza, pe rand, fiecare jumatate de corp, in cate o zi separata. Si ca sa n-o mai lungesc, haideti sa vedem cam ce face Nicoleta de doi ani incoace ca s-arate asa:

    ZIUA 1. Gambele sunt primele la aparate. Ridicari pe varfuri cu gantere la purtator. Patru serii a cate 8-10 repetari fiecare. Ramanem la categoria picioare de invidiat. Fandarile, tot cu ganterele pe post de anexa, ajuta si ele. Pobleme cu partea din spate a coapselor? Flexiile la aparat sunt solutia. Stang-drept, stang-drept, patru serii, in-co-lo-naaa-rea! Cine vrea abdomen plat n-are decat sa-nvete de la Nicoleta. Stai intinsa pe spate, te sprijini pe coate, tii palmele sub poponeata si ridici picioarele, ajutand rotatia bazinului cu palmele. Trei serii obligatorii, cat mai multe repetari, in functie de cate gauri vrei sa mai strangi la curea.

    ZIUA 2. Spatele cere primul atentie. "Patru serii tractiuni la scripete cu priza larga". Repetari: 15-20. Umerii au nevoie de fluturari laterale. Ei… acum e-acum! Se anunta cu onor bicepsii. Pentru ca-s mai "delicati", n-au nevoie decat de doua serii de flexi cu gantere, alternativ. Plus alte doua serii de extensii cu gantera, de la ceafa, cu coatele-n sus. Sfatul nostru: nu va chinuiti sa va imaginati cum se face. Treceti direct la fapte. Daca asta asigura "bicepsi" ca ai Nicoletei…

    DETALII. Sedinta dureaza cam o ora si jumatate. In pauzele dintre exercitii, hidratarea e esentiala. Intre cele doua zile de antrenament se face pauza o zi, pentru aerobic sau inot.

    BATOANE. Multe salate. Si fructe, dar in cantitati moderate. Carnea doar fiarta sau preparata la gratar. Lactate degresate, fara pic de paine si dulciuri. Inlocuitor: batoane speciale, care asigura necesarul de energie. Mai curat si mai uscat, vorba reclamei! La drum lung sau la filmari, in loc sa te manjesti cu untul din sandvis, scoti batonul si-ai linistit stomacul.

    Multe salate. Si fructe, dar in cantitati moderate. Carnea doar fiarta sau preparata la gratar. Lactate degresate, fara pic de paine si dulciuri
    Florin Uceanu
    antrenor de fitness

    ×
    Subiecte în articol: nicoleta