x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Din „Titanic”, în iadul lui Branson

Din „Titanic”, în iadul lui Branson

23 Aug 2011   •   21:00
Din „Titanic”, în iadul lui Branson

Kate Winslet, vedeta din celebrul film de Oscar, 'Titanic', a devenit eroina si pe insula miliardarului britanic Richard Branson. In noaptea de luni spre marti, luxoasa resedinta a lui Branson a ars din temelii, din cauza unui fulger provocat de uraganul Irene, care cuprinsese si insula lui Branson, Necker, din Arhipelagul Insulelor Virgine Britanice. Acolo el a construit mai multe vile de lux, in scopuri turistice.

Cand resedinta lui Branson a luat foc, pe insula se afla si Kate cu copiii sai si cu prietenul ei. Ea s-a comportat intocmai ca o eroina de film, dand dovada de mare curaj cand, in pijama si desculta, in mijlocul furtunii, s-a repezit la casa in flacari ca sa o scoata de-acolo pe mama miliardarului, Eve, in varsta de 90 de ani, cu cateva minute inainte ca intreaga cons­truc­tie din lemn si piatra sa se pra­bu­seasca si sa se transforme in scrum. In acel moment, Branson si familia lui se aflau intr-o alta vila din complex, mai indepartata. Din fericire, numeni nu a fost ranit. 'Vreo 20 de oameni se aflau inauntru atunci, dar au reusit sa iasa repede si cu totii erau zdraveni', a povestit Branson presei britanice. 'A fost una dintre cele mai rele furtuni tropicale, cu vant de peste 90 de kilometri pe ora. Un fulger puternic s-a vazut deasupra casei, pe la 4:00 di­mi­neata si a lovit-o. Nu a durat mult, si limbile de foc s-au inaltat pana la cer. Au mistuit casa imediat', a des­cris el scenele apocaliptice. Pe Kate a laudat-o tuturor, spunand ca ea a fost aceea care i-a salvat mama: 'A transportat-o pe mama purtand-o pe bratele ei in afara casei si a vorbit cu ea. I-a spus ca era ca intr-un film in care trebuie sa astepte ca regizorul sa strige «Taiati!», iar aceste cuvinte nu mai vin niciodata. Era destul de suprarealist pentru Kate sa se afle intr-o situatie reala. Mama mea putea sa mearga, dar era o metoda pentru a accelera evacuarea.'

Kate Winslet este cunoscuta pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut intr-o serie de filme, precum aristocrata Rose din 'Tita­nic', energica Marianne Dashwood din 'Ratiune si simtire' si muza lui J.M. Barrie din 'In cautarea taramului pierdut'.

Ea a portretizat, insa, si o spa­la­toreasa care a furat scrierile celebrului marchiz de Sade din azilul in care acesta era internat, in filmul 'Marchizul de Sade' (2000), si, un an mai tarziu, a interpretat-o pe Iris Murdoch, celebra scriitoare britanica. Winslet a devenit cunoscuta si pentru roluri complexe, jucate in filme independente, precum Clementine, o tanara care recurge la o interventie psihologica de stergere a tuturor amintirilor despre fostul ei prieten, din productia 'Stralucirea eterna a mintii neprihanite'.

Paradisul vedetelor si capetelor incoronate
Cand Branson a cumparat insula, in 1978, a fost 'dragoste la prima vedere' si a devenit aproape imediat o a doua casa pentru familia lui. Cine voia sa stea 'in gazda', platea vreo 2.000 de dolari pe noapte, iar cu timpul, paradisul caraibean a atras numai vizitatori de pe 'Lista A', care se inghesuiau sa-si pe­trea­ca vacantele acolo. Printre ei s-a numarat si printesa Diana (foto), care ve­nea adesea cu fiii ei William si Harry. Tot aici a ajuns si Kate Middleton, adusa de fiica lui Branson, Holly, ca sa mai uite de suparare dupa ce fusese des­pa­r­ti­ta o scurta perioada de printul William. Pe-aco­lo au calcat si vedete ca Janet Jackson, Harrison Ford, Mariah Carey, Eddie Murphy sau Oprah Winfrey.

×
Subiecte în articol: incendiu salvare curaj Kate Winslet