x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dragoste cu năbădăi

Dragoste cu năbădăi

14 Apr 2011   •   21:31
Dragoste cu năbădăi
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

161264-36-38tv-13.jpgNu pot să mă fac că ceea ce văd la televizor nu există. Motiv pentru care, până recent, pentru mine exista o oarecare Moni, pipiţă parvenită căzută graţios în braţele unui puriu mititel şi bogat. Există şi perechea. Un domn despre care am auzit că a inventat un produs pentru construcţii prost, care pleacă şi se-ntoarce nu „acasă”, ca noi, oamenii obişnuiţi, ci „la domeniu” şi care, din când în când, făcea baie gol cu nişte dame agăţate de prin baruri selecte.

D-ALE CARNAVALULUI. Perspectivele mi-au fost însă zdruncinate structural o dată cu divorţul la care vreau, nu vreau, asist din fotoliul personal. Acolo am văzut că tatăl a rămas cu fata până la începerea procesului. El i-a interzis mamei să-şi vadă copilul, deşi nici o lege n-o împiedicase de la aşa ceva. Însă nimeni nu s-a sesizat, deoarece dama trebuia pedepsită pentru tupeul de-a se fi transformat din moldoveancă amărâtă în soţie de boss. Brusc au început să mă încerce trăiri empatice faţă de huiduită. Acu’ văd că instanţa s-a sucit şi i-a dat-o mamă-sii până la noi revizuiri. În timp ce tatăl se arată îngrozit de bruta de nevastă-sa şi de cum era ea curvă şi vai de capul de ei.

DILEME. Şi cel mai mult din toate astea îmi place de colegii noştri care-l lasă să vorbească. De fapt, care îl roagă să vorbească, să le spună ce crede şi ce simte el, ca tată responsabil şi soţ cu capul pe umeri, da’ nu-ndrăzneşte unu’ să-l întrebe cinstit, de la om la persoană: „Nene, da’ erai beat când te-ai însurat? N-ai ştiut? Erai orb când bruta o maltrata pe fe­tiţă? Te droga? Te lega? Ce-ţi făcea de te trezişi acu’ să o mânjeşti pe «proas­tă»?”. Că proastă a făcut-o în direct. E proastă că vrea împărţirea bu­nurilor achiziţionate pe timpul căs­niciei. Bogatul zice că are facturi, că a plătit el, deci proasta n-are ce dori.

CAZURI. Păi, da, le-o fi plătit. Atât că dânsul uită că el plătea atât bunurile, cât şi „salteaua”. Cam aşa se face într-un mariaj. Cum să zic io, ca să priceapă şi tablourile... tu procuri hrană, eu o gătesc. Diviziu­nea muncii. Apoi, împreună, păpăm rahatu’. Cam aşa. Zic.

Nouă asta ni se serveşte la tv şi ne tă­vălim de grija lor. Afară sunt emisiuni care dezbat cazuri reale şi care preocupă societatea. De exemplu, când o tanti era hărţuită de un psihopat şi a făcut plângeri peste plângeri la Poliţie. Ea, Poliţia, a crezut că-i aşa, mai la mişto, şi s-a cam lălăit. Până când să se înfăţişeze cazurile la proces, psi­hopatul a dibuit victima care se pi­tulase pe la mii de kilometri distanţă şi i-a vârât un glonţ în cap. Iar socie­tatea s-a adunat întru modificarea legislaţiei. Să fie mai neîn­durătoare şi să nu se mai întâmple cazuri.

De-aia probabil noi rămânem la ideea că civilizaţie înseamnă să ne spă­lăm pe dinţi şi să ne ştergem la po­­pou după ce ne facem nevoile, în vre­­me ce pentru alţii civilizaţia se-n­tâm­­p­lă pe paliere cu totul necunoscute nouă. Undeva, în altă lume. ­Pentru noi, cu siguranţă, şi în altă viaţă. (Anuşka)

×
Subiecte în articol: fun