x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Familia Simpson, imortalizată pe timbre americane

Familia Simpson, imortalizată pe timbre americane

01 Apr 2009   •   00:00
Familia Simpson, imortalizată pe timbre americane

Personajele din celebrul serial de desene animate "Familia Simpson" vor fi imortalizate pe o serie omagială de timbre ce va fi emisă Poşta americană, informează Reuters, citată de Mediafax.

Timbrele, în valoare de 44 de cenţi fiecare şi beneficiind de cea mai bună calitate grafică, au fost desenate de Matt Groenig, creatorul şi producătorul executiv al îndrăgitului serial animat difuzat de postul de televiziune american Fox. Acestea îl vor prezenta pe Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie Simpsons. Această serie de timbre va fi prezentată publicului pe 9 aprilie şi va celebra, cu această ocazie, a 20-a aniversare a celui mai longeviv serial de comedie de succes, din istoria televiziunii americane.

Din cele 50.000 de propuneri de timbre pe care poşta americană le primeşte în fiecare an, doar 20 de idei sunt reţinute, în medie, reuşind să ajungă să fie imprimate.
"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 24 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime-time în Statele Unite. De la lansarea sa, "Familia Simpson" a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney sau Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial.
Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copii Bart, Lisa, Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este de fapt o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională. În 2007, "The Simpsons Movie/ Simpsonii - Filmul" a avut, la nivel global, încasări de peste 527 milioane de dolari. Cuvintele "pline de înţelepciune" ale lui Homer Simpson, arhetipul americanului de condiţie medie, au fost incluse în 2007, alături de citate din Oscar Wilde şi George Bernard Shaw într-o ediţie a "Dicţionarului Oxford de citate moderne".

×
Subiecte în articol: simpson lumea