x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Forever Faithless

Forever Faithless

26 Mai 2005   •   00:00

Concomitent cu spectacolul de la Arenele Romane, Faithless lanseaza in Romania si ultimul album.

  • de SEBASTIAN S. EDUARD
  • MUZICA
  • Trupa britanica Faithless va sustine la 31 mai, la Arenele Romane din Bucuresti, un concert din cadrul turneului mondial de promovare a albumului best of "Forever Faithless".

    BEST. "Forever Faithless" este un best of de zile mari. Trupa a adunat pe aceasta compilatie 15 dintre cele mai interesante si mai incitante piese: "Mass Destruction", "Insomnia", "We Come", "Muhammad Ali", "God is a DJ", sau "Ehy Go?" (featuring Estelle). Sunt de fapt piesele care au revolutionat clubbing-ul.

    Cei doi componenti de baza ai grupului Faithless sunt Maxi Jazz si Sister Bliss. De 10 ani ei au revolutionat tot ce inseamna dancefloor, topuri si expunere media, devenind un fenomen in sine, nu doar "o alta formatie". Trupa s-a lansat in 1995, si de atunci a scos patru albume: "Reverence" (1995, debut), "Sunday 8 pm" (1998), "Outrospective" (2001), "No roots" (2004).

    Aclamati ca fiind pionieri ai scenei electronice mondiale, cei de la "Faithless" au avut parte nu doar de succese radio sau de sali pline de fani, ci si de videoclipuri de exceptie.

    His Infernal Majesty: videoclipuri & selectii live
    Daca la inceput erau doar niste finlandezi cu nume ciudate, iata ca pentru cei de la "Him" (His Infernal Majesty) a sosit nu doar vremea afirmarii, ci si primele colectii de "best of". Anul trecut ne-a adus "And Love Said No: Greatest Hits 1997-2004", pentru ca 2005 sa ne pregateasca o mare surpriza: best of-ul de videoclipuri. Materialul muzical este un regal de imagine nu doar pentru fanii trupei, "Love Metal Archives vol. 1" include toate clipurile "Him" de pana acum si numeroase secvente live din concertele pe care le-au sustinut in acesti primi 8 ani de cariera, galerii foto, interviuri si bonusuri. Daca ar fi sa contabilizam, iata: primele patru albume ("Greatest Lovesongs, vol. 666", "Razorblade romance", "Love Metal" si "Deep Shadows and Brilliant Highlights"), la care se adauga un best of ("And Love Said No") - toate redate in videoclipuri sau concerte live. Intalnim piese precum "And love said no", "Join me", "Buried alive by love", "Heartache every moment", "Solitary man", "Right here in my arms", "The funeral of hearts", "In joy and sorrow", "Your sweet 666", "Gone with the sin", "Wicked game", "The sacrament", "Close to the flame", "Poison girl", "Pretending", "When love and death embrace". Selectiile live sunt din concerte precum Berlin Arena 2000, Rock AM Ring Rockpalast 2001, Hamburg 2003, Maxidrome Moscow 2003, Berlin Arena, Berlin 2000. Se aude beton, impactul vizual este deosebit de puternic, piesele sunt "de piese": incercati. (S.S.E.)

    MUSIC OUT

    Avem din nou GOD

    Dupa 10 ani de la primul concert GOD, fratii Lapusneanu au revenit cu primul concert live pe scena metal lusitana. Recitalul a avut loc in cadrul unui festival concurs (destinat lansarii de tinere talente), care a avut loc in celebrul club ROCK HOUSE-Alenquer. Urmatoarea aparitie scenica a trupei romano-lusitane (Astor - voce, Gelu - chitara ritm/sollo, Arthur - chitara ritm/solo, Telmo-bass, Lipe- clape, Paulinho-tobe) va fi in cadrul unui festival in care Headlineri sunt CANCER la 3 iulie.

    Incubus pe pelicula

    Brandon Boyd, Mike Einziger, Jose Pasillas, Ben Kenney si DJ Kilmore, adica Incubus, au venit cu trei piese noi la coloana sonora a viitorului film "Stealth". Trupa a avut onoarea sa intre in gratiile regizorului, Rob Cohen, care i-a ales dintr-o lunga lista de muzicieni. Desi trupetii se aflau in recuperare dupa recentul turneu pe care l-au avut, s-au pus imediat pe scris si inregistrat piese.

    NEO - concerte anulate

    Turneul de promovare a primului album NEO - "dincolodelimite tour" a trebuit sa ia sfarsit mai repede decat si-a dorit formatia. Motive medicale, independente de vointa lor, au facut ca unul dintre chitaristii trupei (Mike Orange) sa fie internat de urgenta in spital pentru a fi supus unei interventii chirurgicale. Trupa isi va relua aparitiile concertistice in luna iunie, dupa expirarea perioadei de recuperare postoperatorie.

    Grupaj realizat de Raluca Grintescu
    ×
    Subiecte în articol: love faithless