x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Forever Marilyn

Forever Marilyn

de Raluca Grintescu    |    04 Aug 2006   •   00:00
Forever Marilyn
MAGAZIN
Dupa 44 de ani, moartea sex-simbolului Americii ramane inca un mister

La 4 august, 1962, undeva in jurul orei 22:00, Marilyn Monroe a cazut intr-o coma cauzata de o supradoza de somnifere, in urma careia nu si-a mai revenit niciodata. La scurt timp dupa ce a fost descoperita, un sir de activitati tainice s-au petrecut in locuinta ei din Brentwood. Un jurnal intim si un bilet incriminatoriu, care ar fi fost de folos investigatiei, au fost sustrase in acea noapte. Se pare ca ordinul a venit de la Casa Alba, pentru a preveni un scandal ce i-ar fi stricat socotelile lui John Kennedy. Numerosi martori au sustinut ca Marilyn a fost luata in secret de o ambulanta. Mai misterioase raman insa evenimentele ce au avut loc in acea seara, care au dus la moartea uneia dintre cele mai indragite staruri hollywoodiene, multe dintre probele si marturiile din timpul investigatiei fiind distruse sau pierdute.

Marilyn si-a petrecut copilaria in diferite orfelinate, pentru ca ambii parinti erau bolnavi psihic

CONTROVERSE. La 5 august, ora 4:25 dimineata, sergentul Jack Clemmons (departamentul de politie din Las Vegas) a primit un telefon pe care nu-l va uita niciodata. Hyman Engelbert, doctorul personal al lui Marilyn, l-a anuntat ca aceasta se sinucisese. Cand politia a ajuns la fata locului, in casa erau trei persoane: Eunice Murray (femeia de serviciu), dr. Ralph Greenson si dr. Hyman Engelbert. Acestia l-au condus pe Clemmons in dormitor, unde Marilyn zacea in pat, complet dezbracata, cu fata in jos. Cum Clemmons mai vazuse sinucideri, a fost contrariat de pozitia ei, intrucat o supradoza de somnifere le-ar produce victimelor convulsii si voma, inainte de a muri intr-o pozitie contorsionata. Relatarile celor trei indivizi nu au fost convingatoare pentru politisti. Din autopsia preliminara, efectuata de dr. Thomas Noguchi, a reiesit ca Marilyn a murit in urma unei supradoze de barbiturice, ramasite din aceste pilule fiind descoperite in ficatul ei, si acid clorhidric in sange, concluzia fiind aceea a unei probabile sinucideri. Singura dovada certa este faptul ca in jurul orei 17:15 actrita a vorbit la telefon cu Joe DiMaggio, fostul ei sot. In acea seara, Marilyn a primit mai multe telefoane. Evenimentele care s-au petrecut intre 21:30 si 22:30 raman un mister si totusi acest interval i-a fost fatal.

75% din avere (1,6 milioane de dolari) i-a lasat-o profesorului ei de actorie si 25% psihiatrei, Marianne Kris

CONCLUZII. Procurorul Coroner Murphy a ajuns la concluzia ca Marilyn s-a sinucis, avand in vedere cantitatea mare de sedative din corpul ei, prezenta cutiei de medicamente din dormitor, lipsa indiciilor unei morti aparente, a tentativelor anterioare de sinucidere si opinia doctorului personal. Totusi, alti experti n-au dat credit acestei decizii, argumentand ca nu s-au gasit urme de Nembutal, nici in stomac, nici in tractul intestinal. Ideea injectarii cu barbiturice n-a fost plauzibila, pentru ca nu s-a gasit nici o urma de ac pe corpul ei, iar, daca s-ar fi gasit, un asemenea dozaj i-ar fi cauzat moartea imediata, lasandu-i si vanatai. Ceea ce inseamna ca drogurile i-au fost introduse prin clisma, fapt ce explica prezenta anormala si decolorarea neregulata a colonului. Iar daca Marilyn a murit in urma unei supradoze de droguri administrate in rect, atunci nu raman decat doua posibilitati: accident sau crima. Intrebarea este: cine i-a preparat-o si administrat-o? Unii cred ca Eunice, care habar nu avea ca acea clisma sedativa i-ar fi putut fi fatala. A fost oare o incercare a Guvernului de a musamaliza aventura lui John Kennedy cu Marilyn pentru ca ramasese insarcinata cu presedintele? A fost eliminata de Mafie, care dorea sa se razbune pe fratii Kennedy pentru razboiul pe care Bobby il ducea impotriva lor? Evenimentele care au dus la moartea sex-simbolului Americii plutesc si astazi intr-o aura de mister.

×
Subiecte în articol: marilyn