x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Formula 1 - Spionajul baga dihonia intre echipe

Formula 1 - Spionajul baga dihonia intre echipe

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Iul 2007   •   00:00
Formula 1  -  Spionajul baga dihonia intre echipe
Sursa foto: LLUIS GENE/

McLaren si Ferrari au depasit granitele razboiului dus pe pistele de viteza din F1. De ceva timp cele doua grupari se acuza, reciproc, de spionaj. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca a deschis o ancheta in acest sens.


McLaren si Ferrari au depasit granitele razboiului dus pe pistele de viteza din F1. De ceva timp cele doua grupari se acuza, reciproc, de spionaj. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca a deschis o ancheta in acest sens.

Dezvaluirile privind un caz de spionaj in care sunt implicate echipele de Formula 1 McLaren si Ferrari au dus la un scandal fara precedent in cadrul marelui circ. "Cu totala cooperare a celor doua echipe, FIA a deschis o ancheta legata de faptele ce implica Ferrari si McLaren-Mercedes", se arata intr-un comunicat al forului mondial, care precizeaza ca se va tine cont in ancheta de Codul Sportiv International si de regulamentul F1.

MASURI. McLaren-Mercedes a anuntat, marti, ca a suspendat "un inalt responsabil tehnic" ce face obiectul unei anchete a Ferrari, "care il acuza ca a primit informatii" de la scuderie. La răndul sau, Ferrari a confirmat ca a sesizat tribunalul din Modena in legatura cu Nigel Stepney si cu un inginer al echipei McLaren-Mercedes "pentru furt de informatii tehnice". Stepney a fost mentionat anterior, fiind suspectat ca ar fi recurs la sabotaj inainte de Marele Premiu al Principatului Monaco si, potrivit autosport.com, Ferrari a renuntat la serviciile sale ca urmare a unei proceduri disciplinare interne. "O actiune in justitie a fost deschisa si in Marea Britanie si o autorizatie de perchezitie privindu-l pe inginerul de la McLaren a fost eliberata", a subliniat Ferrari, care a precizat ca perchezitia a fost "fructuoasa". "Ferrari isi rezerva dreptul de a studia toate implicatiile acestui caz, indiferent de natura acestora, conform legislatiei in vigoare", a adaugat scuderia. Numele inginerului echipei McLaren nu a fost dat publicitatii.

AMENINTARI. McLaren a anuntat, intr-un comunicat, ca "dupa o ancheta interna, s-a constatat ca nicio proprietate intelectuala a Ferrari nu a ajuns la vreun angajat al echipei Mc Laren si nici nu a fost introdusa in masini". "Mc Laren a informat in mod deschis FIA si Ferrari in legatura cu aceste evenimente pentru a raspunde tuturor ingrijorarilor cauzate de aceasta situatie. Pentru a raspunde anumitor speculatii, McLaren a invitat FIA sa analizeze in detaliu monoposturile pentru a se asigura ca echipa nu a beneficiat de niciun element a carui proprietate intelectuala ar reveni unei rivale", se mentioneaza in comunicat. Potrivit cotidianului The Sun, responsabilul echipei McLaren care face obiectul anchetei este designerul sef Mike Coughlan, in vărsta de 48 de ani. Jurnalul mentioneaza ca daca FIA va considera ca McLaren Mercedes este vinovata de spionaj, echipa ar putea fi exclusa din campionat sau Lewis Hamilton si Fernando Alonso ar putea pierde puncte. Etapa a noua a Campionatului Mondial de F1 este programata duminica, in Marea Britanie, la Silverstone. McLaren-Mercedes se afla pe primul loc in clasamentul constructorilor, cu 25 de puncte avans fata de Ferrari.

×
Subiecte în articol: magazin ferrari mclaren