x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Guvernul, ca o pereche de ciorapi

Guvernul, ca o pereche de ciorapi

de Sebastian S. Eduard    |    09 Apr 2010   •   00:00
Guvernul, ca o pereche de ciorapi

De Paşti am fost în criză de idei. Nu ştiam ce cadou să-mi fac. Aşa că mi-am luat o pereche de ciorapi. Buni, ieftini (din supermarket) şi, în plus, pot fi folosiţi şi de Crăciun. Îi agăţi de şemineu şi... gata. Încă o paranteză. Nu vă închipuiţi că am şemineu. Tot ce am sunt niscaiva figuri de stil. Ei bine, ulterior am văzut că am greşit măsura, m-am reîntors la supermarket şi pe baza bonului i-am schimbat.

Simplu ca bună ziua! Legea ne permite să schimbăm produsul dacă nu suntem mulţumiţi de el. "Dreptul consumatorului" se cheamă chestia asta şi chiar se aplică. Sau, bunăoară, iei o mâncare pentru câine din supermarket şi acasă vezi că e stricată. O dai înapoi, nu? Ceri ori altă mâncare, ori banii înapoi.

Şi totuşi...
Guvernul nu este şi el un produs? Votezi un partid, partidul face Guvernul, Guvernul se dovedeşte incompetent (o simţim cu toţii, sondajele o dovedesc). Păi, cum facem să-l schimbăm? Guvernul este mult mai important decât o pereche de ciorapi, cred, aşa că ar trebui fie să putem să-l schimbăm, fie să ne primim banii înapoi. Iar bonul nu l-am pierdut... Numai uitaţi-vă pe spatele Cărţii de Identitate şi întrebaţi-vă dacă nu cumva eticheta şi ambalajul v-au indus în eroare...

×
Subiecte în articol: parerea mea