x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Helloween

Helloween

de Sebastian S. Eduard    |    20 Ian 2006   •   00:00
Helloween
MUZICA
"Keeper of the Seven Keys": Intoarcerea dovlecilor Heavy Metal

Helloween a trecut de-a lungul carierei prin perioade pline de succes si prin crize, schimbari de componenta si tragedii. Astazi, grupul care sta in fruntea metal-ului teuton. Cum noul album "Keeper of the Seven Keys" va fi prezentat si in concertul de la Sala Polivalenta (28 ianuarie), l-am rugat pe solistul vocal Andi Deris sa ne spuna cateva cuvinte...

Cand ai venit in Helloween nu era o perioada fericita din istoria trupei. "Chameleon" nu avusese succes, fanii erau nemultumiti si in plus Michael Kiske era inca apreciat. Cum ati depasit, tu si formatia, aceste greutati?
Trupa era la pamant din cauza insuccesului "Chameleon", iar Michael Kiske era injurat din cauza ca nu mai voia sa faca metal. "Chameleon" a fost albumul cel mai prost vandut. Apoi a venit "Master of the Rings" si lucrurile au reintrat incet-incet pe fagasul normal.

Care este albumul tau Helloween preferat?
Hmm, greu de spus... "Time of the Oath", cred.

Ce are "Keeper of the Seven Keys - The Legacy" in comun cu albumele vechi?
In primul rand povestea, care a fost reluata, ideea celor doua lumi, cu corespondente in plan real cu ce se intampla in politica. Si as spune ca si muzical are foarte multe in comun.

"Mrs. God", noul single, e creatia ta. Spune-mi mai multe despre el.
E un fel de gluma care a pornit de la intrebarea: daca exista Dumnezeu, de ce lasa sa se intample toate lucrurile de aici? Si la o masa in comun ne-a venit ideea ca Dumnezeu ar fi ca o femeie care e atat de ocupata sa se uite in oglinda si sa se machieze, incat nu mai are timp sa se uite la ce se intampla in jur. E ceva umoristic.

Veti canta pentru prima data in Romania, dar ati mai fost in estul Europei. Cu ce impresii ati ramas?
Depinde. Erau cateva orase foarte frumoase si cateva gri... Mergeai si iti dadeai seama ce pacat e ca nu s-a investit in ele, pentru ca ar putea fi superbe, dar asa sunt triste.

Dar publicul?
Publicul e bestial. Nu se compara cu cel din Vest, caruia uneori pare sa i se rupa. Asteptarea nu mai e atat de mare, sunt multe concerte, asa ca nu mai e mare lucru daca in orasul tau vine Metallica sau Kiss, de pilda. Si te intrebi: "Oare sa merg la concertul asta? Nuuu, de data asta nu." E pacat, oamenilor pur si simplu nu le pasa, in timp ce in Est e altceva.

Astept atunci sa ne vedem cu totii la concert in Romania.
Sigur, ne vedem acolo. Salut!

Turneu 2005-2006


Concertul trupei de heavy metal Helloween, care va avea loc la 28 ianuarie, la Sala Polivalenta, va fi deschis de recitalurile formatiilor Antract (Romania) si Prospect (Slovenia). Helloween va concerta in Romania in cadrul turneului european "Keeper Of The Seven Keys - The Legacy World Tour 2005/2006". In cadrul turneului, rockerii germani au cantat in tari precum Marea Britanie, Norvegia, Finlanda, Suedia, Italia, Germania, Polonia, Bulgaria etc.
×
Subiecte în articol: helloween