x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ianna, de la Chisinau in A.S.I.A., via Bucuresti

Ianna, de la Chisinau in A.S.I.A., via Bucuresti

24 Feb 2005   •   00:00

VEDETE
Stiu cine sunt, ce vreau si ce pot!

Cea mai proaspata membra a trupei A.S.I.A., Ianna, e de fapt Rodica Novac. Pentru ca trupa avea nevoie de-un "I", Rodicai ii trebuia un alt nume. De data asta n-au mai botezat-o nasii, ci tatal, care i-a spus "Ianna". "E un nume frumos si pe deasupra suna si un pic ruseste, dar eu n-am fost Ianna de la-nceput."
MIRUNA MIHALCEA

Vine de la Chisinau. Locuieste in Bucuresti de 5 ani. N-are decat vreo 21 de ani. Acum. Cand a plecat de langa ai ei, era doar o copila. Care-si lasa in urma camin si locuri dragi, rude si prieteni, ca sa-si construiasca singura viitorul la care viseaza inca din copilarie. Numai ca socoteala de la Chisinau nu s-a potrivit intru totul cu decorul Bucurestilor.

RAUTATE SI INVIDIE. Chiar daca foarte tanara, Ianna nu credea neaparat ca la Bucuresti umbla cainii cu covrigi in coada. In schimb spera, cu naivitatea specifica fragezimii tineretii si cu sinceritate naturala, necorupta inca de experintele vietii, ca-si va putea vedea linistita de drumul ei. Asi! Doar ce-a dat cu nasul de Bucuresti, ca a si descoperit cu regret ca nu numai decorul s-a schimbat, ci si oamenii, gandurile si…strategiile de supravietuire. S-a lamurit repede ca la portile Bucurestiului nu te-ntampina sanse si ocazii, si nici paine cu sare. Te-ntampina, in schimb, oameni care ranjesc rautacios in coltul gurii si abia asteapta sa-ti ia tot ce se poate, nicidecum sa-ti dea o mana de ajutor. "M-am trezit, deodata, incojurata de rautate si invidie. Realitati pe care le-a cunoscut abia aici", povesteste Ianna. "Am fost suparata, la-nceput. A fost teribil de greu sa ma adaptez". Pleca acasa o data la doua saptamani, sa-si vada parintii si prietenii si sa se-ncarce cu energia necesara supravietuirii a inca alte doua saptamani de viata la Bucuresti. "Apoi m-am obisnuit, incetul cu incetul". Dar asta nu-nseamna ca-mi place si ca ma regasesc in atitudinea asta". Dar soarele a stralucit cu adevarat pe strada Iannei abia cand l-a cunoscut pe Tavi. Cel care avea sa-i devina sot.

FAMILIE TIMPURIE. Tavi e tenor. Cin’ se-aseamana, se-aduna. Asa a fost si cu cei doi. Ea abia implinea 20 de ani, iar el avea vreo 27 cand s-au casatorit. "Acolo, pe insulita din Pantelimon. A venit o groaza de lume. Si chiar a fost ca-n povesti. Imi aduc aminte ca si cum s-ar fi-ntamplat ieri. A fost cel mai frumos moment din viata mea. Si nu ma intreba daca nu mi se pare prea devreme, ca nu mi se pare. Minora nu sunt, asa ca n-are importanta varsta! Sunt foarte fericita asa, cu sotul meu, cu socrii si prieteni." Una peste alta, e si firesc. Pentru ca Tavi, ne povesteste Ianna, a fost prima persoana de aici care s-a purtat cu ea omeneste. Care s-a aratat grijului, vesel, prietenos si calm. "Tavi a fost primul care mi-a zambit atunci cand ii povesteam de un succes al meu. Si a fost primul care m-a ajutat fara sa i-o cer si fara sa vrea ceva in schimb".

RODICA. Ianna e acum componenta trupei A.S.I.A. Si ca sa fim sinceri, asta e unul din principalele motive care au atras atentia presei romanesti. Dar inainte ca Ianna sa fie "I"-ul formatiei, ea a fost Rodica. Iar Rodica are si ea, ca si trupa A.S.I.A., o istorie a ei. Si ce alt fel de istorie, decat una cu cantec?! Pana sa devina Ianna, Rodica avea deja un palmares de 17 premii internationale. Ultimul este cel obtinut pentru cea mai buna evolutie muzicala a anului 2004 in Moldova, iar premiul i-a fost inmanat chiar de Presedinte. In plus, a fost si Miss Moldova in 2001 si tot atunci a fost si Miss Italia Nel Mondo. "Stii", ne spune ea, "de cand am venit aici am constatat ca nu-i a buna sa spui ce merite ai, daca nu vrei sa te priveasca lumea cu pizma. Dar sunt totusi premiile mele. Activitatea mea, profesia mea, pe care o fac cu multa pasiune. Iar premiile sunt doar o motivatie sa merg mai departe. Daca unora nu le convine, atunci n-au decat sa treaca mai departe!"

PARINTII, CALAUZE. Studiaza pianul de la varsta de 5 ani. Lua lectii de la un profesor teribil de serios, care traia numai pentru pian. Si zicea ca "mai important ca pianul nu e nimic". Motiv pentru care lectiile pareau un calvar nesfarsit, pana prin clasa a 9-a. Cand Ianna a-nceput sa dezvolte pentru pian o adevarata pasiune. "Studiam toata ziua, de placere". Dar nu numai pianul i-a marcat copilaria. "Nu pot sa spun ca ai mei n-au dus-o bine. As fi ipocrita. Dar n-au aruncat niciodata cu banii in stanga si-n dreapta, nechibzuit. Au invesit totul in mine si-n fratele meu. Ne-au inscris mereu la diferite cursuri si-au incercat sa ne canalizeze cumva atentia spre arta". Asa ca Ianna a urmat si Scoala de Bune Maniere, la Chisinau. A luat lectii de canto, de actorie, dans, machiaj, coafat, design vestimentar, chiar si feng-shui. "Asa ca acum sunt propriul meu stilist. Ma machiez, ma coafez, imi aleg tinuta si reusesc sa nu ma fac de ras!". Ianna e foarte multumita de drumul pe care au calauzit-o parintii. "E drept ca la o varsta frageda faceam o groaza de lucruri care-mi ocupau mult timp. Dar uite, acum sunt teribil de multumita. Lor le datorez faptul ca sunt o persoana sigura pe sine, foarte increzatoare, puternica. Si, cel mai important, stiu cine sunt, ce vreau si ce pot! Am invatat sa-mi cunosc valoarea".

DRUMUL SPRE A.S.I.A. Incepe, cumva, la Festivalul Amara din 2001. Acolo Rodica Novac a castigat marele premiu. Adrian Ordean, managerul trupei A.S.I.A., care era presedintele juriului, i-a oferit premiul castigatoarei. Intre timp, Rodica-si vede de drumul sau. Irina isi vede si ea de ale ei. Si, dupa ce umblase zvonul ca Sorana va fi urmatoarea care va parasi trupa, iata ca Irina decide sa puna capat relatiei cu Florin Ionescu, impresarul fetelor de la A.S.I.A. Si nu doar relateiei cu el, dar si cu trupa. Drept urmare, Rodica se trezeste cu o oferta din partea lui Adi Ordean. O accepta si iat-o pe Rodica…Ianna, "I"-ul lipsa din A.S.I.A.!

O NOUA ETAPA. Deocamdata, noile colege n-au avut prea mult timp la dispozitie ca sa se cunoasca. Au inregistrat in studio cateva piese si atat. Asa ca am intrebat-o pe Ianna ce asteapta de la noua provocare. Raspunsul a venit prompt si la obiect: "Sa ne-ntelegem bine, sa n-avem probleme de comunicare, sa sustinem cat mai multe concerte si sa vindem bine". In rest, Ianna se declara foarte bucuroasa ca face parte din A.S.I.A. "E una din cele mai cunoscute trupe la ora asta. Si, trebuie sa recunosc, e o buna rampa de lansare si-mi da ocazia sa-mi creez o imagine". Multi au intrebat-o daca nu se simte mereu comparata cu Irina. "Nu. Si nici nu vreau s-o copiez. Eu am calitatile mele pe care incerc sa le exploatez la maxim. Nu toti facem asta?"

Multumim revistei HighLife care ne-a pus la dispozitie fotografiile Iannei

CE ZIC COLEGELE
"Se simte plecarea Irinei. Avea segmentul ei de public. Dar si Ianna o sa aiba fanii ei. O sa aduca ceva nou cu personalitatea ei. Zambeste mult, e vesela, optimista.Anca

Ne descurcam asa cum am facut cand au plecat si celelalte. Dar nu e placut, dupa atatia ani. Ianna e talentata. Mai mult nu pot spune, ca n-am apucat sa ne cunoastem prea bine. O s-o facem in turneu, insa.Sorana

Sunt multumita de noua colega. Imi pare rau ca a plecat Irina, dar o sa ne obisnuim cu Ianna. Important e ca A.S.I.A merge mai departe. Abia astept sa plecam in turnee impreuna. O sa ne cunoastem mai bine atunci.Alina

MAI MULTE DESPRE IANNA…
  • Ii place la nebunie culoarea roz
  • Mananca mult peste si orez
  • Rontaie pop-corn cand urmareste un film
  • Marea ei dorinta e sa nu se schimbe dupa cum vor altii
  • Daca n-ar fi fost muizca, ar fi ales actoria
  • Placerea ei este sa citeasca o carte sau sa vada un film si sa se imagineze intr-unul din roluri
  • Cea mai mare realizare e familia
  • N-a renuntat la ideea unui album solo. Ramane insa pe mai tarziu…
  • Cand o dezamageste ceva, observa si trece mai departe
  • Se fereste de rautate, energie negativa, mandrie si prostie
  • ×
    Subiecte în articol: a.s.i.a ianna