x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Apr 2008   •   00:00

4 aprilie 2008: Actorul american Nicolas Cage a câştigat procesul intentat pentru defăimare actriţei Kathleen Turner, alături de care a jucat în filmul "Peggy Sue se mărită" (1986), după ce aceasta a făcut nişte comentarii calomnioase la adresa lui în autobiografia ei

Nicolas Cage a câştigat procesul intentat actriţei Kathleen Turner pentru defăimare

Actorul american Nicolas Cage a câştigat procesul intentat pentru defăimare actriţei Kathleen Turner, alături de care a jucat în filmul "Peggy Sue se mărită" (1986), după ce aceasta a făcut nişte comentarii calomnioase la adresa lui în autobiografia ei, informează Mediafax. Cage a mai dat în judecată şi editorii autobiografiei actriţei, Headline Publishing Group, şi publicaţia britanică Daily Mail, care a prezentat fragmente din această carte. Niciunul dintre staruri nu a fost prezent la proces, care a avut loc la un tribunal din Londra. În autobiografia sa, "Send Yourselves Roses", actriţa în vârstă de 53 de ani, spune că pe platourile de filmare, Cage a fost o adevărată pacoste. Filmul "Peggy Sue se mărită" a fost regizat de unchiul lui Cage, Francis Ford Coppola, iar Turner a primit, pentru rolul său, o nominalizare la Oscar. "Dacă Francis (Coppola, n.r.) îi cerea să facă ceva, (Cage, n.r.) făcea totul pe dos pentru a arăta că nu stă sub aripa unchiului. Ceea ce era ridicol. Sincer, mi-e silă să-mi aduc aminte. A provocat multe probleme. A fost arestat de două ori pentru conducere sub influenţa alcoolului şi, cred, o dată pentru că a furat un câine. A dat peste un câine Chihuahua care i-a plăcut şi l-a băgat sub jachetă", a scris actriţa în autobiografia sa.

În filmul "Peggy Sue se mărită", Turner joacă rolul casnicei Peggy Sue, care leşină la o reuniune cu colegii de liceu şi se întoarce în timp pe când era elevă. Cage joacă în film rolul iubitului său din liceu. Turner, prin intermediul avocaţilor, editura şi publicaţia Daily Mail au recunoscut că speculaţiile nu sunt adevărate, şi-au cerut scuze şi au acceptat să acopere cheltuielile de judecată şi să ofere o sumă "substanţială" unei organizaţii caritabile.

Un piton de doi metri a provocat panică în capitala filipineză

Mai mulţi navetişti filipinezi au fost şocaţi să descopere un pasager nedorit în minibuzul cu care călătoreau - un piton de 2,1 metri lungime, relatează Associated Press, recepţionată de Rompres. Când au văzut şarpele, pasagerii au ieşit urlând din maşină şi au blocat traficul pe o stradă aglomerată din oraşul Quezon, de la periferia Manilei, a indicat poliţia. Pitonul s-a încolăcit în jurul unui arc de suspensie al unui 'jeepney', un minibuz întâlnit în mod obişnuit doar în Filipine, care transporta în capitală navetişti dintr-o provincie învecinată. La un semafor, şarpele a ieşit de sub maşină şi a început să se târască pe şosea, îngrozindu-i pe pasageri. Animalul a fost prins în cele din urmă de poliţişti ajutaţi de trecători.


Fiica unor vegetarieni din Franţa a murit de malnutriţie

Un copil de 11 luni din Franţa a murit de malnutriţie, părinţii acesteia, vegetarieni, fiind reţinuţi joi de poliţie sub acuzaţia de “privare de îngrijire sau de alimente”, relatează Mediafax. Pe 25 martie, copilul s-a simţit rău, iar părinţii au chemat echipajele de prim-ajutor. Aceştia nu au mai putut face însă nimic, constatând doar decesul fetiţei. În urma autopsiei, medicii au stabilit că bebeluşul prezenta semne de infecţie multiplă, suferea de lipsa îngrijirilor şi a igienei. În plus, fetiţa cântărea doar 5,7 kilograme, faţă de opt kilograme greutatea normală pentru un copil de 11 luni. Anchetatorii urmează să stabilească de ce reprezentanţii de la Protecţia mamei şi a copilului veniţi în vizită la cuplu în noiembrie nu au constatat nici o anomalie. Fiica cea mare a cuplului, în vârstă de nou ani, a fost încredinţată bunicilor. Părinţii fetiţei erau administratori la un magazin de produse biologice în Seine-Maritime.


Invenţie: patul care se face singur

Inginerul italian Enrico Berruti recunoaşte că lenea personală l-a determinat să vină cu o invenţie care i-ar putea ferici pe mulţi: patul care se face singur. După trei ani de muncă, prototipul patului este expus la Expoziţia Internaţională a Invenţiilor, ce are loc în aceste zile la Geneva. Patul - notează site-ul Independent Online - include un dispozitiv format din tuburi aşezate la fiecare parte a patului, care au în responsabilitate întinderea plăpumii. După activarea unui buton, un alt dispozitiv, compus din benzi şi curele, împăturesc plapuma la perfecţie. 'Sincer să fiu, sunt cam leneş şi m-am gândit să inventez ceva care să facă această treabă pentru mine', a explicat inginerul italian, adăugând că patul se va dovedi foarte practic pentru persoanele cu probleme la spate, care nu se pot apleca prea mult.

 

Varşovia- oraşul pianelor căzătoare

Chopin ar trebui să promoveze Varşovia la fel ca Mozart Viena şi Sherlock Holmes Londra - consideră primăria capitalei poloneze. Una dintre atracţii - scrie ziarul Gazeta Wyborcza – va fi aruncarea regulată pe fereastră a pianului compozitorului... Funcţionarii primăriei au fost inspiraţi de cunoscuta poezie a lui Cyprian Kamil Norwid, 'Pianul lui Chopin', în care poetul descrie scena aruncării pe geam de către ruşi a instrumentului aparţinând compozitorului, care cade pe 'caldarâmul de granit'. Acum se doreşte repetarea ciclică a scenei, pe post de atracţie turistică. Scena ar avea loc în centru, pe Krakowskie Przedmieście, acolo unde în anii '20 ai secolului XIX tânărul Chopin a locuit împreună cu părinţii. A fost ultima sa locuinţă în Varşovia înainte de a pleca la Paris. 'Personalitatea lui Chopin nu a fost niciodată folosită pentru promovarea capitalei', spune Katarzyna Ratajczyk, şefa biroului de promovare a oraşului, unde este elaborată strategia dezvoltării turistice a Varşoviei. În opinia lui Ratajczyk, ar fi un exemplu de acţiune 'dinamică' şi 'neconvenţională'. Pentru că dacă una dintre atracţiile Londrei este Sherlock Holmes plimbându-se pe Baker Street, de ce nu ar trage şi Varşovia folose de pe urma artei? În ideea primăriei ar fi un element distinct al oraşului, la fel ca sunetul trompetei din turnul Catedralei Sf. Maria de la Cracovia sau iezii care se împung din Poznań.

 

Caii ştiu să numere

Caii au capacitatea de a număra şi o fac la fel de bine ca cimpanzeii sau bebeluşii umani, potrivit rezultatelor unui experiment realizat de cercetătorii din Marea Britanie, informează thisislondon.co.uk. Primul experiment de acest tip arată că nobilele animale sunt capabile să aleagă o găleată care conţine mai multe mere ca alta. Caii au o abilitate rudimentară de a număra, de a procesa informaţia şi de a lua o decizie, potrivit psihologului Claudia Uller, autorul studiului. Uller şi colegii săi de la Universitatea din Essex au decis să utilizeze metode moderne de testare. Studii anterioare au arătat că bebeluşii umani şi diferite specii de primate sunt capabile să selecteze cel mai mare dintre două seturi de prăjituri depozitate în containere opace. Într-un set similar de experimente, care a implicat peste 50 de cai, cercetătorii au pus mere (unul câte unul) în două găleţi opace, cărora le-au pus câte un capac. Merele erau false - pentru ca animalele să nu facă diferenţa pe baza concentraţiei aromei. Majoritatea cailor au reuşit cu succes să aleagă găleata care conţinea mai multe mere, a spus Uller, la conferinţa anuală a Asociaţiei britanice de psihologie, care a avut loc la Dublin.


 

Ordin de protecţie pentru o raţă

Un tribunal din SUA a emis un ordin de protecţie pentru... o raţă, relatează Rompres. Hotărârea a fost luată de un judecător din Suffolk County, care i-a ordonat unui tânăr acuzat că ar fi încerca să ucidă raţa unei familii, să stea departe de pasăre şi proprietarii ei. Janet Lippincott - stăpâna raţei - a povestit că mai mulţi tineri au sărit într-o zi peste gardul curţii sale, iar unul dintre ei a început să tragă cu o armă cu bile în direcţia păsării. Raţa, pe nume Circles, a fost îngrijită de un veterinar şi şi-a revenit, după ce una dintre bile i-a străpuns gâtul. Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor de cruzime împotriva animalelor.

 

×
Subiecte în articol: magazin cage