x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ne împiedicăm la recunoaşterea Kosovo?

Ne împiedicăm la recunoaşterea Kosovo?

de Victor Ciutacu    |    18 Feb 2008   •   00:00

12:46 Inevitabil, ajungem sa vorbim - inclusiv la televizor - in mod organizat si cat se poate de aplicat despre declararea independentei Kosovo si formarea (zic unii, pentru ca, totusi, daca stam sa ne gandim, exista pe harta continentului Bosnia si o bucata mare de Turcia) primului stat musulman din Europa.



Inevitabil, ajungem sa vorbim - inclusiv la televizor - in mod organizat si cat se poate de aplicat despre declararea independentei Kosovo si formarea (zic unii, pentru ca, totusi, daca stam sa ne gandim, exista pe harta continentului Bosnia si o bucata mare de Turcia) primului stat musulman din Europa.

Pozitia oficiala a statului roman - exprimata atat de presedinte, cat si de premier - a fost, inainte de oficializarea starii de fapt, ca nici prin cap nu ne va trece sa recunoastem independenta Kosovo. De ieri, insa, dupa declararea independentei, toti tac exact ca pestii. Singurul care a emis un simulacru de pozitie a fost ministrul de Externe, cel care a declarat, pentru Agentia Rompres, dar nu intr-un comunicat oficial, ca nu ne vom schimba decizia.

Dat fiind, insa, ca amercianii sustin evident crearea faliei, ca rusii joaca exclusiv in interes propriu, iar licuricii europeni influenti au anuntat deja ca recunosc noul stat, am, asa, un soi de sentiment tampit ca ne sucim si noi. Sau, ca sa fiu exact, ca vom proceda precum gaina care, decat sa fie declarata proasta (daca fuge) sau curva (daca sta), a ales sa se impiedice.

Daca-mi aduc eu bine aminte, steaua politica a lui Emil Constantinescu a inceput sa apuna din momentul in care Romania a sustinut, la nivel oficial, bombardamentele americane in fosta Iugoslavie. Cred ca asta-l tine-n loc si pe Traian Basescu. Om cu fler si stomac politic evident, imi inchipui ca e constient ca, daca deocamdata scena publica nu a fost in stare sa produca un contracandidat care sa-l incurce, recunoasterea independentei Kosovo ar putea fi inceputul sfarsitului...

Deseara, la "Vorbe grele", de la 21:00, pe Antena 2, discutam despre pozitia Romaniei in cazul proclamarii independentei Kosovo. Invitatii mei in studio pe aceasta tema sunt senatorul PNL Norica Nicolai si deputatul UDMR Hunor Kelemen; prin telefon, senatorul PSD Cristian Diaconescu. Daca aveti intrebari sau sugestii, le astept cu placere. Daca va musca buricele degetelor sa va exprimati porniri xenofobe, va sfatuiesc politicos sa va cautati alt mediu de propagare a lor.
 
Acceptăm? - Sondaj pe www.ciutacu.ro
 

×
Subiecte în articol: magazin