x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicolae Badea şi Fatih Taher preiau Rapid Bucureşti

Nicolae Badea şi Fatih Taher preiau Rapid Bucureşti

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Mar 2008   •   00:00
Nicolae Badea şi Fatih Taher preiau Rapid Bucureşti

Conform unor surse din interiorul Rapid Bucureşti, George Copos a semnat un memorandum privind vânzarea echipei de fotbal către compania Griro. Unul dintre acţionarii respectivei companii este Nicolae Badea, acţionar principal şi la rivalii Dinamo Bucureşti!

Conform unor surse din interiorul Rapid Bucureşti, George Copos a semnat un memorandum privind vânzarea echipei de fotbal către compania Griro. Unul dintre acţionarii respectivei companii este Nicolae Badea, acţionar principal şi la rivalii Dinamo Bucureşti!

 
PE MÂNA DUŞMANILOR. Societatea comercială Griro este, in fapt, fosta uzină Griviţa Roşie. Ciudat este faptul că, deşi, Rapidul este la un pas de a fi achiziţionată de către acţionarul principal al Dinamo, prin această mişcare gruparea de sub Podul Grant ar reveni sub tutela societăţii care a contribuit la înfiinţarea, în 1923, a clubului din Giuleşti. Conform speculaţiilor făcute astăzi, în urma memorandumul semnat, Copos vinde 80% din acţiunile pe care le deţine la echipa de fotbal. Pe de altă parte, Fatih Taher, celălalt administrator al Griro, este un fost important sponsor al grupării Steaua Bucureşti.

 

 

 

 

„Despre tranzacţia cu Rapidul nu ştiu nimic. Însă, 99% vă spun că George Copos a luat nişte bani de la ei cu titlu de împrumut şi a semnat un memorandum cu care, în fapt, garantează acel împrumut. Copos face nişte investiţii mari acum şi nu a avut 30 milioane de euro lichidităţi. Asta cred eu ca s-a întâmplat. Oricum, Rapid valorează mult mai mult. Circa 40 de milioane de euro. Pe Taher nu îl interesează fotbalul. Vă spun eu că nu îl interesează pentru că am discutat asta cu el acum trei zile – Gigi Becali, patron Steaua Bucureşti

 

 

„Copos a luat 30 de milioane de euro, fără dobândă, împrumut pentru şase luni de zile. Dacă în această perioadă Copos nu întoarce banii...pierde Rapidul” – Gigi Beccali, patron Steaua Bucureşti

 

 

 

 

„Rapidul ar avea de câştigat din această vânzare. Taher este un om serios. Puţini ştiu că Taher a mai fost în urmă cu mulţi ani proprietarul clubului Rapid. Dar, despre asta, Copos e cel mai indicat să vorbească. Taher este printre cei mai puternici oameni din România şi un apropiat al fotbalului românesc” – Dumitru Dragomir, preşedinte LPF.

 

 

 

Noi considerăm că în acest moment nu ar trebui să se discute despre treaba asta la Rapid. Noi avem nişte obiective şi trebuie să le îndeplinim. Copos, dacă vrea ca jucătorii să nu fie influienţaţi negativ, ar trebui să facă astfel de tranzacţii fără să afle nimeni” – Gigi Corsicanu, suporter Rapid.

 

„Copos a adus mulţi bani la Rapid şi a pus mult suflet la Rapid. Eu cred că nu va vinde. El e rapidist convins. Eu nu cred că George Copos va accepta să nu aibă cuvânt la Rapid. El, ori vinde totul, ori nimic! Dar...în afaceri, în afară de familie, totul e de vânzare ” – Vasile Turcu, acţionar Dinamo

 

 

“Infirm categoric această tranzacţie. Am toată admiraţia pentru oamenii de la Atelierele Griviţa, care au înfiinţat echipa Rapid în 1923, dar mă îndoiesc că ele ar putea să susţină financiar Rapid. Nu am semnat un astfel de memorandum. Este fals şi faptul că am împrumutat bani de la Taher. Chiar nu vă înţeleg cum puteţi susţine astfel de informaţii. Io m-am întâlnit vineri cu Taher la Atelierele Griviţa pentru a discuta chestii legate de industria românească. Sunt niţel dezamăgit de jocul Rapidului, dar nu vreau să vând în acest moment ” – George Copos, patron Rapid

 

 

 

 

 

 

 

Memorandum de vânzare = Act prin care două persoane sau societăţi se înţeleg asupra unei tranzacţii comerciale care urmează să fie încheiate într-un viitor apropiat.

 

 

×
Subiecte în articol: magazin rapid bucuresti taher copos