x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Omul-lup

Omul-lup

14 Sep 2007   •   00:00

Pentru blonda Helen Jeffs a fost "dragoste la prima muşcătură" in momentul in care l-a văzut pe omul visurilor sale mărăind şi urlănd intr-o haită de lupi.

Excentricul cercetător creşte pui de lup abandonaţi

Pentru blonda Helen Jeffs a fost "dragoste la prima muşcătură" in momentul in care l-a văzut pe omul visurilor sale mărăind şi urlănd intr-o haită de lupi. Dar cănd arătosul Shaun Ellis de 1,82 m a căzut in genunchi, nu a fost din admiraţie pentru atrăgătoarea Helen - ci ca să mănănce impreună cu animalele infometate. Deşi aroma lui animalică le-ar fi determinat pe alte femei să se indepărteze, pe Helen n-a făcut decăt s-o seducă. Pentru că "sălbaticul" Shaun este celebrul om-lup, despre care se crede că are o relaţie mai strănsă cu lupii decăt cu oricare fiinţă umană. Cea mai uimitoare realizare a sa a fost să trăiască intr-o haită timp de aproape doi ani.

PASIUNE. Crescut in Norfolk, Shaun a fost purtat de fascinaţia sa pentru lupi şi de dorinţa de a invăţa despre ei prin Canada, America de Nord şi Polonia. El a lucrat la Combe Martin timp de şapte ani. Devotamentul lui Shaun faţă de haita de lupi cenuşii nord-americani a atras căteva mărăituri de scepticism din partea unor biologi cu ceva mai multă experienţă. L-a costat, de asemenea, şi o relaţie de durată şi i-a adus separarea de cei patru copii ai săi.

ALPHA ŞI OMEGA. Atunci cănd trei pui de lup au rămas orfani, Shaun a devenit părintele lor surogat, ajungănd pănă la a regurgita hrana in gurile lor. Pentru a le arăta animalelor că el este liderul in haită şi pentru a evita atacul, Shaun s-a asigurat că el este primul care mănăncă atunci cănd li se ofereau căprioare moarte in ţarcul lor. A fost deseori muşcat de familia lui de lupi, dar a descoperit că linse de lupi, rănile sale se vindecau mai rapid decăt cu tratamentul primit la un spital local. Traiul cu lupii 24 de ore din 24 a avut şi momentele sale mai puţin plăcute, bineinţeles. Shaun povesteşte: "Serile de sămbătă, cănd plouă afară şi se poate auzi muzica dinspre localul din apropiere şi simţi aroma berii, te fac să te intrebi ce cauţi tu acolo. Dar lupii te readuc mereu la realitate".

,,Unii oameni cred că sunt nebun, iar cercetarea mea a stărnit vălvă, insă eu mă voi intoarce mereu la prietenii mei, lupii"

Shaun

Omul-lup, Documentar, Duminică 20:00 - NATIONAL GEOGRAPHIC

×
Subiecte în articol: documentar shaun