x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

24 Feb 2005   •   00:00

25 FEBRUARIE 2005
CARICATURA

(C)RAMPE
POVESTE CU UN CIUTAN DEPENDENT DE LAPTE CU SUC SI CU MAMA LUI CEA LINISTITA SI POSTMODERNA

A fost odata grupul ciutanilor dependenti de lapte cu suc si toti ciutanii existenti in acest grup beau doar lapte cu suc cu lapte si cu suc, ba nu, lapte, ba nu, suc, bun, ba nu, fin, ba nu, bun, ba nu, fin. Ei, si grupul asta al ciutanilor care beau doar lapte cu suc cu lapte cu suc cu lapte cu suc, bun, fin, bun, fin, bun, fin saluta grupul mamelor ingrijorate de scheletul progeniturilor lor si le linistesc spunandu-le sa stea calme, ca ei stiu ce au de facut.

Deci, de dimineata se trezeste individul, care pocneste din degete si imediat maica-sa s-a executat cu o delicioasa margarina, alcatuita din tot ce poate fi mai bun in materie de aditivi alimentari si de vitamine sintetice, excelente pentru o buna crestere, peste care isi tranteste un ththththalam d-ala extrem de thathethc, dar extrem de delicios, cu nenumarate proprietati nutritive, cum ar fi, de exemplu, niste coloranti d-aia cu arome identic, dar identic naturale, deci au niste arome care imita, practic, natura, deci sa nu ne impacientam, si la care asorteaza, practic, un iaurt care, de fapt, nici nu e iaurt, e crema, ah, da, e crema iaurturilor. Acuma, mama noastra cea linistita si postmoderna isi poate trimite linistita copilul la scoala, unde stie ca domnii si doamnele profesoare, cat si doamnele si domnisoarele invatatoare vor avea cea mai mare grija de pustanii lor, sa stea ele linistite, sa nu-si faca nici o grija. Am spus "isi poate trimite copilul la scoala" si chiar o face.

Orele trec de n-ai treaba, ciutanii nostri cresc intr-o zi cat altii-ntr-un an. Si asta pentru ca mama lor gateste zilnic o supa cu deliciosi glutamati, niste aditivi cu garnitura de corector de gust, absolut geniali, iar la desert - preferatul lor, niste edulcoranti cu eritrozina, mmmm... o minune! Si daca promite sa-si faca lectiile, ciutanii nostri au pregatit putina tratazina amestecata cu nitrat de sodiu pentru cancerul de mai tarziu.

Asta luni! Dar marti, mama noastra cea postmoderna a zis ca sa-i faca o surpriza pustiului ei si ca cica sa-i gateasca niste glutamati de sodiu pentru binecunoscutele sale efecte neurotoxice, atat de prietenoase pentru orice copil. La scoala ii va face mai multe sandvisuri: ba cu aroma de agent de textura, ba cu aroma de tiabendazol. Pustiul nostru va incerca s-o combine pe colega lui la un sandvis si-i va pune totul pe tava. "Mama mi-a facut mai multe sandvisuri". "Vreau cu amarant". "Siii eu. Ia-le tu pe toate. Mananca tu tot! Eu ma multumesc cu putin butil-hidroxi-anisol BHA, da’ ajung eu acasa, la mama mea cea postmoderna, care-o sa-mi faca o salata numai cu acetsulfam de care-mi place mie si tie n-o sa-ti dau"!

CASUTA POSTALA
ADINA MURARU, DOLJ. Din pacate, trebuie sa te dezamagim. Pentru moment, HBO anunta ca nu va relua serialele din "Sex and the City". Filmarile s-au terminat, actorii isi vad mai departe de cariera. Nici o alta televiziune nu si-a anuntat inca intentia de a difuza sau redifuza serialul.

MIHAI CIULEA, TARGOVISTE. Daca vrei autografe de la Florin Calinescu si Coca Bloss, in rolurile lui Nicolae si-al Elenei Ceausescu, urmareste programul de la Teatrul Mic. Piesa "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" e in program si n-ai decat sa incerci sa-i abordezi pe actori la finalul reprezentatiei.

ADA TRICA, TARGU NEAMT. Nu stim daca poti achizitiona din orasul tau manualul despre sex al lui Tracey Cox, autoarea celor mai spectaculoase best-seller-uri in domeniu. Cartea a aparut la Editura Litera International, asa ca te sfatuim sa te interesezi acolo. Noi iti putem oferi cateva adrese de contact. Adresa de e-mail: info@litera.ro, precum si adresa site-ului: www.litera.ro.

CRISTIAN RADU, MURES. Stim cat e de greu sa alegi un cadou potrivit de Martisor. Optiunile par multe, dar de fapt sunt aceleasi in fiecare an. Maimutoaie cantatoare si inimioare de plus. Bune si pentru Ziua Indragostitilor si pentru Martisor sau Ziua Femeii. Insa in loc sa oferi iubitei inimoara pe care o primesc toate fetele, rezuma-te mai bine la un buchet cu florile ei preferate. O sa aprecieze mai mult!

MUGUREL DIONISIE. Articolul despre sindromul "EP", cum l-am numit noi, a aparut mai de mult. Din pacate, nu-ti putem oferi indicatii terapeutice in vederea rezolvarii problemei pe care o acuzi. In schimb, te putem sfatui sa consulti un specialist.

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Zilele trecute am intrat pe Net sa vad ce televiziuni nu au site. O sa ziceti ca am ceva cu Dan Diaconescu, da’ n-am gasit site-ul OTV... Era ceva in ceha si japoneza, asa ca n-am priceput nimic. Am avut o sclipire si am tastat www.dandiaconescu.ro. Evrika! Era exact pagina oficiala a LUI. "OTV emite din nou. Dan Diaconescu poate spune iar adevarul... Suntem alaturi de dvs., fiti alaturi de noi!", suna patetic mesajul de pe prima pagina. Ca si continut - 12 poze ale MAESTRULUI. Atat.

La Realitatea TV, alta poveste. Realitatea.ro te trimite la Prigoana.ro. Care te retrimite catre un anunt in care seful de la Rosal iti spune ce datorii mari are la el Realitatea. Care te trimite catre realitatea.tv. Care este.

Flamand de ceva inteligent, am intrat pe www.andreigheorghe.ro. "O data ce esti rege, nu te mai poti ascunde", este citatul, grav si fucking deep, de pe prima pagina. Am refuzat sa fac prea multa tetrapiloctonie citand din basmul lui Andersen si am ajuns la linkurile preferate: google news (surogat), Imdb (sechele din Pro), Roger Ebert (fumat), Glock (interesant, ma asteptam la Makarov), Amelie (inainte presupun ca era Pulp Fiction).

Nu exista: www.esca.ro sau www.andreeaesca.ro. La www.tabara.ro gasesti alte tampenii. La www.teo.ro Bugs Bunny iti spune ca ai dat de pagina unui copil de 11 ani. Culmea, www.nicoletaluciu.ro este - o bunatate de site, nu alta. La tanta.ro da eroare, iar la trafalet.ro nu ma mai chinui. Pepe.ro te redirectioneaza catre un site latino (pe Oana n-am mai cautat-o). La banica.ro dam de Rosal. La Iris.ro gasim o firma, Integrated Romanian Information Sistem, nici vorba de Minculescu. Basescu si-a upgradat site-ul. Pe Nastase.ro gasesc insa "International Music Entertainment Nastase Production". ‘Rati ai dracului cu melcii vostri...
×
Subiecte în articol: lapte