x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Punctul pe G - Intelepciunea soacrei

Punctul pe G - Intelepciunea soacrei

22 Sep 2006   •   00:00
Punctul pe G - Intelepciunea soacrei

Schimb de mame, muieri zanatice si misogini

Schimb de mame, muieri zanatice si misogini

Am urmarit recent un nou (uraa!) episod din "Schimb de mame", taman bine ca sa ma mai pun la curent cu situatia de femeie maritata... si sa ma las ademenita de perspectiva de a calca cu tractorul diversi misogini.

STIMABILII. Si asta, pentru ca stimabilii primesc in casa o femeie, pe post de mama de schimb, si o trateaza, desigur - si aici trebuie sa le contrazic pe musafirele frustrate care se vaita ca nu sunt tratate cu suficienta familiaritate - ca pe o servitoare. Ba da, dragele mele mame de schimb, domnii va trateaza exact, dar exact, ca pe sotiile lor! Ei le explica fara jena ca locul lor e la cratita, iar ele, drept pedeapsa, se straduiesc ca urmatorul fel de mancare sa fie si mai si - asa, ca sa le dea peste nas si sa le demonstreze ce artiste sunt ele. Nu-si dau seama, saracele, ca nu fac decat sa umple matul unor salbatici nedomesticiti, asa ca eu incep sa ma intreb serios daca nu cumva locul lor chiar e la cratita, de vreme ce nu gasesc alta modalitate de a-si arata mahnirea, cum ar fi, de exemplu, sa nu mai puna picioru-n bucatarie...

Cu acelasi sentiment de sila privesc si cum doamne cu hachite vin in casa alteia si ii iau in stapanire biblioteca si restul comoditatilor, mutand obiectele de colo-colo, in ciuda repetatelor interventii ale stapanului casei, care explica de multe ori, cu calm, cum ca locuinta ii apartine si ar dori ca aranjamentele la care s-a gandit impreuna cu sotia legitima si pentru care a platit cu sudoarea fruntii sa ramana neschimbate. As! Muierea de schimb tot pe-a ei o tine... de-ti vine sa te cam bucuri cand nenea ii freaca ridichea in bucatarie.

VANZOLEALA. Ei bine, in toata vanzoleala asta televizata am reusit sa dibuiesc si-o farama de-ntelepciune, si sa ma minunez. Pentru ca o rostea o soacra de la tara - de-ai fi crezut ca jubileaza c-a scapat de nor’-sa. Cand colo, "tanti cutare" ii arunca-mbufnata din poarta lu’ fiu-sau: "Si-mi tribui mii atatea nurori si-atata nebunii? Da’ si-i cu voi?! Asculta, baieti, o fimeii ai, si p-aia ti-i ales-o tu, asa ci sa fasi bini sa ramai cu ie, ca altfel ti fasi di ras!". Mi-a razbunat mamaie nervii tocati la "Schimb de mame". Na, ca v-a zis-o!

ANUSKA
Uu, ciu, ciu! Pot sa ma laud cu un iubit deosebit de atent. Si nu numai ca pot, dar insist! Motiv pentru care va povestesc cu mult entuziasm cum iubitul meu atent nu ma lasa niciodata sa ma fatai singura prin hipermarketurile Bucurestiului, in general in cautare frenetica de tampenii nefolositoare si in particular in declarata lipsa de scop. Fireste ca niciodata nu plec cu mana goala, evitand astfel ca iubitul sa adopte iritat un limbaj agresiv prin care sa imi impute lipsa de delicatete - ca l-am luat de la treburi urgente in ideea ca as avea ceva de cumparat si, cand colo, dupa patru ore interminabile parasesc incinta cu mana-n buzunar in conditiile in care nu poate fi vorba ca e ceva ce nu gasesti la hipermarket (cred ca si-un deget deshidratat al defunctei Marylin Monroe poti comanda, chiar de la ghiseele numerotate de la 1 la 20), dar totusi ignorand faptul ca, atata vreme cat sacosele nu contin elemente esentiale traiului, gestul meu nu poate duce decat la enervarea nestapanita a iubitului meu deosebit de atent. Si, asa cum toate au o limita (numai apetenta mea pentru plimbat aiurea prin magazine, nu), iubitul meu atent si rabdator a pandit cu stoicism momentul revansei. Acesta a venit cand am decis sa petrecem un week-end romantic la Sinaia. Pe scurt: cazare deosebita, saltele excelente, baie curata dotata cu halate moi si uscator de par, terasa cu vedere superba etc. Si, dupa somn, iata mult asteptatul moment al plimbarii... la gara, ca lui ii plac trenurile! Acolo a decis deci iubitul meu atent sa isi manifeste frustrarea fata de hipermarketurile mele. Si iata-ma alaturi de iubitul meu deosebit de atent, infofolita bine cu glugi ca sa ma apar de vantul sfichiuitor, cum priveam turbata de manie la marfarele care se tarau lenes prin fata noastra, obligata sa fac act de prezenta (fizica si de spirit) si sa dezbat impreuna cu iubitul meu deosebit de atent (si curat razbunator!) necunoscuta continutului vagoanelor pe care scria in ceha, poloneza sau, daca ma-ntrebati, ar fi putut foarte bine sa fie si chirilica...
×
Subiecte în articol: atent