x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (Răută)cizme: Sus steagul, băieţi!

(Răută)cizme: Sus steagul, băieţi!

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2009   •   00:00

Deseori am senzaţia că CNA-ul joacă rolul unui tuşier de meci de fotbal. Un fel de Savaniu, să zicem. Imediat ce se întâmplă o "infracţiune" – pac! – ridică fanionul. Cu nervozitate şi persistenţă. El e şeful, da?!



Imediat ce nişte băieţi cam săriţi de pe fix fac versuri parodice la adresa marelui atacant al naţionalei Mihai Eminescu (zic unii că Eminescu ăsta a fost peste Hagi – aici e de discutat), cum steagul este fluturat cu frenezie. Cum se găseşte un moderator la tv să-l "faulteze" pe preşedinte (e vorba de preşedintele clublui, evident) cum... gata: fault în careu! Cartonaş!

Problema e că atunci când ai un tuşier prost, partida se poate duce de râpă. Sunt tuşieri pe lumea asta care nu visează altceva decât să ajungă la "centru". Şi atunci fac pe dracu-n patru şi semnalizează cu ambele mâini doar-doar îi vede cineva de sus. Dacă îţi joci bine cartea şi te zbaţi ca un apucat ai posibilităţi de avansare. De la CNA la DNA sau chiar mai sus. Poate ajungi să arbitrezi echipe din Champions League.
Problema cu tuşierii e că ei nu stau decât pe linia de offside. Nu-i interesează dacă se joacă frumos, dacă meciul are orizont, dacă se dau goluri. Tuşierii de azi nu văd decât litera regulamentului, pentru că la capitolul "spirit" au un mare minus la adevăr.

×
Subiecte în articol: parerea mea