x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Semnale Editoriale

Semnale Editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    26 Ian 2007   •   00:00

Crudul adevar
Editura Polirom. Un nou roman semnat David Lodge. Fanny Tarrant, o jurnalista de temut, il distruge intr-un reportaj-interviu pe prietenul sotilor Ludlow, Sam Sharp, un scenarist de mare succes in Anglia, care ajunge sa fie angajat la Hollywood. Sam Sharp pune la cale un plan de razbunare impreuna cu Adrian Ludlow, o fosta mare speranta a literaturii engleze, care s-a retras cu sotia intr-o vila de la tara. Pretextul razbunarii este un interviu acordat de Adrian tinerei ziariste. Dar atunci cand Fanny Tarrant intra in casa familiei Ludlow, declanseaza un intreg sir de revelatii.

Magia pentru incepatori
Editura Tritonic. O combinatie de SF, horror, realism, fantasy... Kelly Link aduna in acest volum premiat cu Hugo si Nebula nu mai putin de noua povestiri populate de casatorii, zombie, vrajitoare, supereroi, partide apocaliptice (de poker), magazine bantuite. "La prima vedere" - scrie Time Magazine - "sunt istorisiri fermecatoare despre divorturi si spectacole de televiziune. Numai ca, de fapt, sunt bantuite de spirite rele, incurcaturi, pericole si deznadejde. Totul se petrece pe un teritoriu pe care putini scriitori se incumeta, la granita dintre fantasy si beletristica".

Stalin cel bun
Editura Paralela 45. Scriitor controversat, critic acid al ideologiei sovietice si al sufletului rus, in romanul Stalin cel bun, Erofeev (n. 1947) il aduce in scena pe tatal sau, Vladimir, un diplomat stralucit, obligat la tot felul de compromisuri in timpul perioadei comuniste, dar reusind totusi, in ciuda atributiilor sale oficiale, sa-si pastreze demnitatea. Morala personala nu l-a impiedicat pe batranul Erofeev sa creada sincer in Stalin, al carui interpret a fost la Kremlin, pana sa fie trimis la Paris, la inceputul anilor ’50, ca atasat cultural. Tanarul sau fiu, Victor, l-a insotit peste tot. Aceste experiente si relatii constituie o parte din substanta cartii de fata…

Cartierul Tortilla
Editura Rao. Adoptand structura si temele legendelor arthuriene, John Steinbeck cladeste un Camelot modern pe un deal din apropierea orasului Monterey si-l populeaza cu o ceata pestrita de cavaleri. Acesti "cavaleri" sunt insa niste "paisanos", personaje cu origine etnica eterogena, ai caror stramosi s-au stabilit in California cu sute de ani in urma. Pe masura ce le consemneaza faptele - iubiri succesive, uimitoare incaierari, petreceri bahice - , Steinbeck tese o poveste la fel de emotionanta si de memorabila ca faimoasele legende ale Mesei Rotunde, care l-au inspirat...

×