x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sorin Oprescu s-a ales cu plîngere penală

Sorin Oprescu s-a ales cu plîngere penală

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Iun 2008   •   00:00
Sorin Oprescu s-a ales cu plîngere penală

13:41 • Chiar dacă a demonstrat că asocierea pe care adeversarii politici i-au făcut-o în legătură cu mineriadele anilor ’90 este falsă, Sorin Oprescu nu scapă de această problemă. Conform lui Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, organizaţia pe care o conduce a depus plîngere penală împotriva lui Sorin Oprescu şi a altor medici de la Spitalul de urgenţă Floreasca.

Chiar dacă a demonstrat că asocierea pe care adeversarii politici i-au făcut-o în legătură cu mineriadele anilor ’90 este falsă, Sorin Oprescu nu scapă de această problemă. Conform lui Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, organizaţia pe care o conduce a depus plîngere penală împotriva lui Sorin Oprescu şi a altor medici de la Spitalul de urgenţă Floreasca.

ACUZE. În plângerea formulată de Asociaţia Victimelor Mineriadelor, se susţine că Oprescu "este unul dintre medicii care şi-au trădat jurământul". În documentul depus la Parchet, se arată că Viorel Ene ar fi aflat, în perioada cînd era internat în spitalul Floreasca, în urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990, că "doctorul Oprescu se numără printre aceia care dirijează forţele poliţieneşti către răniţii şi victimele minerilor aflaţi în stare gravă". Plîngerea a fost depusă marţi la Parchetul General şi vizează infracţiuni precum subminarea puterii de stat, abuz în serviciu, reţinere, arestare nelegală, tortură şi genocid. "Solicităm să se facă cercetări inclusiv pentru infracţiunile prescrise, urmând să se constate că s-au săvârşit acele infracţiuni. Întrucât Asociaţia noastră a luat la cunoştinţă că, în aceste zile ale campaniei electorale, doctorul Sorin Oprescu a declarat că ar fi îngrijit victime ale mineriadei, dar şi mineri molestaţi, fără ca totuşi să îl regăsim printre martorii audiaţi la parchet, solicităm Parchetului să îl audieze pe doctorul Oprescu pentru a lămuri circumstanţele participării sale din punct de vedere medical la evenimentele din 13-15 iunie şi la muşamalizarea consecinţelor grave ale represiunii ordonate de Iliescu", declară Viorel Ene.

×
Subiecte în articol: magazin oprescu