x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun SUA / China este acuzată că lansează atacuri informatice

SUA / China este acuzată că lansează atacuri informatice

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Iun 2008   •   00:00
SUA / China este acuzată că lansează atacuri informatice

09:40 Doi congresmeni americani, care se ocupă de situaţia drepturilor omului, suspectează că ar fi fost lansate atacuri informatice de la Beijing vizîndu-le calculatoarele din birouri şi au cerut asigurarea unei securităţi sporite pentru computerele Congresului.

Doi congresmeni americani, care se ocupă de situaţia drepturilor omului, suspectează că ar fi fost lansate atacuri informatice de la Beijing vizîndu-le calculatoarele din birouri şi au cerut asigurarea unei securităţi sporite pentru computerele Congresului.

ŢINTE PRECISE. Frank Wolf, membru republican din Virginia al Camerei Reprezentanţilor, a declarat miercuri că, în august 2006, calculatoarele din biroul său au fost compromise, iar FBI-ul şi alţi oficiali i-ar fi spus că sursa atacului a fost localizată în China. Christopher Smith, de asemenea membru al camerei inferioare a Congresului şi al Comisiei pentru afaceri externe, a afirmat că şi calculatorul său a fost vizat de un atac informatic provenind din China. Republicanul din New Jersey a susţinut un proiect de lege care să împiedice firmele americane să coopereze cu guverne ce restricţionează informaţii despre drepturile omului şi despre democraţie pe internet. Cei doi congresmeni au declarat într-o conferinţă de presă că şi calculatoarele altor colegi şi ale cel puţin ale unei comisii a Congresului au fost compromise. Wolf a susţinut o rezoluţie vizînd să atragă atenţia asupra acestei probleme. El a cerut şi ca toţi congresmenii să fie informaţi despre modalităţile de securizare a echipamentele electronice. Oficialul a propus convocarea unor audieri în Congres în legătură cu atacurile. Camera Reprezentanţilor a dezbătut proiectul miercuri noapte şi l-a transmis Comisiei sale de administraţie pentru a lua măsurile necesare. Zoe Lofgren, o reprezentantă democrată din California, membră a Comisiei pentru securitate internă, a declarat că oficialii din camera inferioară a Congresului au făcut deja o serie de paşi pentru îmbunătăţirea securităţii calculatoarelor şi pentru a învăţa angajaţii cum să îşi protejeze sistemele electronice. Potrivit lui Wolf, congresmenii sunt vulnerabili atunci cînd călătoresc în străinătate, deoarece calculatoarele, terminalele Blackberry sau telefoanele mobile pot fi interceptate sau sustrase pentru a se obţine informaţii: "Îngrijorarea mea profundă în legătură cu siguranţa şi integritatea acestei instituţii m-au determinat să vorbesc despre ameninţarea pe care o reprezintă atacurile informatice din China şi din alte ţări nu numai pentru Congres, ci pentru întregul Guvern american, inclusiv pentru armată şi sectorul privat". El a dezvăluit că unii oficiali au încercat să îl convingă să nu facă aceste informaţii publice. Din punctul său de vedere, însă, a venit momentul să acţioneze. "Cred că aceasta este o problemă majoră " şi că legislativul trebuie să o rezolve, a afirmat Wolf. Computerele vizate de atacurile informatice conţineau informaţii sensibile despre situaţia drepturilor omului în China, potrivit oficialului. Colegul său, Christopher Smith, a afirmat că are "toate motivele" să creadă că Guvernul de la Beijing s-ar afla în spatele operaţiunii.

×
Subiecte în articol: magazin