x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Traian Basescu - Intilnire fulger, oarecum piratereasca , interviu

Traian Basescu - Intilnire fulger, oarecum piratereasca , interviu

de Jurnalul National    |    21 Aug 2007   •   00:00

"Presedintele Vladimir Voronin m-a cinstit cu unsprezece mii de sticle de vin si ii sunt dator de cinste."
Moldova suverana - ianuarie 2007



  • Rep. D-le presedinte, va multumesc pentru ca ati acceptat aceasta intilnire fulger, oarecum piratereasca, desi sunt sigur ca nu va mai amintiti de mine.

T.B. Ha-ha-ha! Hai mai, nea' Mihai, crezi c-am uitat intilnirile alea sportive si culturale pe care le organizati voi acolo-n Bulevardul Titulescu...

  • Rep. Interesant, dar...

T.B. Erau, par'-mi-se, la restaurantul ala..."Sport", parca!

  • Rep. Exact! Acum s-a desfiintat.

T.B. Habar n-am, pentru ca eu am venit acolo doar din cauza voastra!

  • Rep. Nu-i adevarat, prima data cistigasera handbalistele mele de la "Rapid" Cupa Campionilor Europeni, iar Basescu era ministrul Transporturilor care...

T.B. Lasa, mai, sa nu-mi spui si tu ca eram populist!

  • Rep. Nu spun!

T.B. De ce nu m-ai mai cautat de-atunci?

  • Rep. Pentru c-ai ajuns primar, nea Traiane!

T.B. Si... ce-are... (cuvint cenzurat de autor) cu Prefectura?

  • Rep. Are, nea' Traiane!

T.B. Ha-ha-ha! Ce-are, mai?

  • Rep. Ca ministru al Transporturilor n-aveam nevoie nici eu si nici altii de dumneata, da' ca primar, ohoo!, iti dai seama citi ar fi vrut sa ti-i aduc ca sa le dai case sau dracu' mai stie ce! Stiu cit esti de boier, ti-l aduci aminte pe ziaristul ala al meu, Laurentiu Solomon, fata de care ai fost ca lumea, acum parca-i la "Gardianul", habar nu mai am...

T.B. Lasa mai, nea' Mihai, tu spune-mi ce-i cu tine, te-ai facut moldovean?

  • Rep. Daaaa!

T.B. Si lucrezi pentru presedintele Voronin?

  • Rep. Nu, nea' Traiane. Ziarul "Moldova Suverana" este un fost oficios al Guvernului Moldovei, acesta avind calitatea de fondator, dar caruia nu i-a dat nici un ban, dar... stii cum e, are cititori abonati care au nevoie si de informatii normale despre ce face Guvernul sau Presedentia, pentru ca o parte din jurnalistii de acolo, autodeclarati independenti, sunt pregatiti numai sa acuze permanent, iar aceste institutii doar n-o sa-si publice agenda de lucru si realizarile in Monitorul Oficial!...

T.B. Nea' Mihai, nu te justifica. Uite, eu, ca presedinte al Romaniei, care nu-s ca Iliescu, nu controlez deloc presa, da' daca n-ar fi ziare care sa nu-mi reflecte imaginea a ceea ce fac - mi-as cumpara doua ziare s-o televiziune. La noi, stii si tu, presa-i mai putin invrajbita, te-njura... ha-ha-ha!, da' atunci cind e cazu', indiferent de orientarea politica, reflecta, mai, si p-alea bune.

  • Rep. Nea' Traiane, doar un pic de rabdare, lasa-ma sa arunc subiectul peste Prut!

T.B. Arunca-l, nene, da' m-arunci si pe mine!

  • Rep. De ce?

T.B. Pentru ca cine-s adversarii integritatii, independentei si suveranitatii Republicii Moldova sunt inamicii mei personali!

  • Rep. De ce?

T.B. Presedintele Vladimir Voronin m-a cinstit cu unsprezece mii de sticle de vin si ii sunt dator de cinste.

  • Rep. Le-ai baut?

T.T. Nu, dar citeva poti bea si tu.

  • Rep. Fii sigur de asta. Dar sa revenim la ce-ai spus mai devreme!

T.B. Nea' Mihai, daca vrei sa ma... (cuvint licentios cenzurat) la cap cu chestii de care abia alaltaieri am aflat - ai luat plasa, nene! Nu te supara, da' eu am preluat o gestiune lasata de Iliescu si ai lui, inclusiv in plan diplomatic. Te cred, nu gesticula, dar asculta-ma, te rog, acolo, in Moldova, multi isi conserva privilegiile, fie ca sunt romani sau moldoveni proromani, despre care am aflat ca nu-s prea multi. Granturile noastre au fost impartite-n dividente si false raportari contabile. S-a furat ca-n codru! Tu stii ca pina si discursul meu politic a fost o consecinta a ceea ce mi s-a raportat c-ar fi realitate. N-o fi Basescu chiar atit de prost, dar Basescu este Presedinte, iar Basescu nu are de unde sti toate chichitele astea, pentru asta exista tot felul departamente care sunt obligate sa-l informeze pe Basescu. Ce, tu crezi ca presedintele Voronin nu a fost la fel de dezinformat ca si mine? Ne trebuie timp, mai, prietene!

  • Rep. Bine, bine, dar Republica Moldova a cui este - a Rusiei sau a Romaniei?

T.B. Vezi ca esti copil! Republica Moldova isi apartine siesi si Europei. Este un stat suveran cu care eu, Basescu, vreau sa ma intilnesc in Europa, fie si pentru a mai bea un pahar cu vin din sticlele pe care presedintele Voronin mi le-a trimis. Moldova, nea' Mihai, este un stat independent cu care eu, Basescu, impreuna cu mata', vrem sa cintam "Oda bucuriei" de pe pozitiile unei fraternitati si respect reciproc - doua tari din Europa care trebuie sa fie semnatare istorice ale unei comunitati indestructibile care poarta simbolul U.E.

  • Rep. Nea' Traiane, te-ai ambalat, dar eu vreu sa stiu ce-i cu limba si istoria care sunt, potrivit multora, comune?

T.B. Te ambalezi tu, ca esti publicist, dar eu nu, problematica limbii si a istoriei am mostenit-o si eu de la nefericitul meu predecesor, Ion Iliescu. Nea' Mihai, afla ca nici acum nu stiu exact ce se intimpla acolo. Crede-ma, ca ma intereseaza!


  • Mihai Contiu, Moldova suverana - ianuarie 2007

×
Subiecte în articol: basescu magazin mihai moldova