x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Cu 40 de ani în urmă, Apple declanșa revoluția calculatoarelor personale

Cu 40 de ani în urmă, Apple declanșa revoluția calculatoarelor personale

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   22:00
Cu 40 de ani în urmă, Apple declanșa revoluția calculatoarelor personale
Sursa foto: Hepta

În urmă cu 40 de ani, pe 24 ianuarie 1984, cu o reclamă televizată care a făcut istorie, Apple a declanșat revoluția calculatoarelor personale prin lansarea Macintosh.

Dispozitivul a marcat apariția pe piață a computerului cu un mouse standard și un sistem de operare "grafic" inovator, cu pictograme ușor de înțeles, cum ar fi coșul de gunoi, biroul, ferestrele, deschizând astfel utilizarea computerului chiar și pentru persoanele care nu sunt pricepute în tehnologie.

La 40 de ani distanță, se așteaptă ca firma din Cupertino să își aducă contribuția la informatica bazată pe inteligența artificială în același mod în care a schimbat lumea smartphone-urilor cu iPhone.

De asemenea, Steve Jobs a lucrat și a participat activ la dezvoltarea Mac, deoarece a trebuit să se lupte cu doi temuți și foarte tineri Bill Gates și Paul Allen de la rivalul Microsoft.

Regizorul Ridley Scott a fost creatorul spotului TV pentru Mac intitulat 1984, bazat în mare măsură pe romanul lui George Orwell și pe filmul Blade Runner regizat de același regizor cu doi ani mai devreme. Aceasta a fost difuzată în timpul pauzei publicitare a Super Bowl de pe 22 ianuarie, în urmă cu 40 de ani.

Spotul publicitar îl reprezenta pe ‘big brother’ spart de o sportivă în culorile Apple. „Veți înțelege de ce 1984 nu va fi ca 1984”, scria în finalul spotului publicitar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Apple macintosh