x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste REVIEW. LG G FLEX sau cum să te porţi curbat

REVIEW. LG G FLEX sau cum să te porţi curbat

de Alexandru Radescu    |    04 Mar 2014   •   19:11
 REVIEW. LG G FLEX sau cum să te porţi curbat

Greu de spus acum dacă ecranul curbat (la electronicele de consum) este moft sau primul pas spre ceva mult mai apetisant: display-uri rulate. Deocamdată încercăm să ne obişnuim cu prezenţa, în mijlocul nostru, a primelor echipamente de acest gen, în gama lor: televizor şi smartphone/phablet. Iar poziţia de „avangardist” e susţinută de coreenii de la LG. Dacă în decembrie 2013 au adus în România primul televizor cu ecran curbat (OLED, diagonală de 55 inci şi 9000 euro), la începutul lui februarie, acest an, au plusat şi cu G FLEX, un smartphone gigant, diagonală de 6 inci (15,cm).

Dacă excludem ineditul ecran curbat (tehnologie P-OLED, adică un Plastic special conceput pentru acest tip de phablet), avem de-a face cu un G2 cu ceva modificări. Şi acest din urmă un „super-smartphone”, lansat în România în timpul Festivalului Enescu de anul trecut.

Revenind la Flex, producătorul ne vorbeşte de un strat de auto-reparare pe capacul din spate, ceea ce l-ar face imun la zgârieturi şi crăpături minore. Chiar dacă l-am primit la teste, nu am ţinut să verific cu tot dinadinsul aceste performanţe. În schimb, s-a verificat flexibilitatea ecranul, apăsând pe el (cu podul palmei, nu cu piciorul), aşezat pe o suprafaţă plană şi rezistentă (masă/birou).

Atunci când a fost prezentat primul televizor (LG) cu ecran curbat, producătorul a motivat arcuirea prin aceea că întreaga suprafaţă a ecranului este orientată la distanţe egale faţă de ochii privitorilor elimindând problemele de „distorsionare vizuală”. Am încercat această experienţă şi cu G Flex, cu limitarea diagonalei de 6 inci. Într-un mediu slab luminat, conţinutul video (de calitate) rulat pe ecran oferă o senzaţie de neuitat. De remarcat că rezoluţia este de (doar) 720 x 1280 pixeli cu o densitate a pixelilor de 245 ppi, ceea ce o face inferioară celei de la G2 (dar cu tehnologie True HD-IPS pentru display).

În ceea ce priveşte partea foto, avem acelaşi senzor, aceeaşi rezoluţie ca la G2, respectiv 13MP (cea principală) şi obiectiv cu diafragmă F/2.4. Din păcate însă, la G Flex nu mai găsim stabilizatorul optic de imagine, detaliu care iese în evidenţă la fotografiile într-un mediu slab luminat, aducând cu "sine" un nivel mare de zgomot. 

Arhitectura hardware nu cunoaşte up-grade semnificativ (chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, procesoar la 2.26 GHz Quad-Core şi 2GB RAM, grafică Adreno 330, 450MHz, stocare internă 32GB, fără card de memorie). Echipat cu aşa putere „de calcul”, de grafică etc, G Flex este mai mult decât un mini-computer. Intră deja în zona electronicelor de consum, dar de o dimensiune uşor mai redusă decât cea mai mică tabletă (cea cu diagonala de 7 inci).

Evident, avem de-a face cu platforma software pe Android (v4.2.2, Jelly Bean), poarta deschisă către ecosistemul Google.

O îmbunătăţire, faţă de G2, este puterea bateriei: 3500mAh, un lucru absolut necesar ţinând cont de noul display. Din punct de vedere al conectivităţii, găsim întreaga paletă de opţiuni a momentului, de la 4G (LTE) la WiFi şi NFC (interacţiune wireless între două echipamente compatibile).

La o aşa „îngrămădire” de tehnologii, servicii, inovaţii, preţul pentru LG G Flex nu putea fi decît unul desprul de piperat: 2900 lei, la liber. Dar încă este unic în genul său (Samsung încă se ţine departe de piaţa noastră cu al lor model curbat, dar nu identic).

 

 

 

 

 

×