Pentru că este nevoie de cercetători, pentru că evoluţia omenirii înseamnă în primul rând dezvoltarea tehnologiei, a ştiinţei, în general, pentru că este nevoie de tineri specializaţi, Uniunea Europeană a avut o iniţiativă lăudabilă: a pus bazele Anului european al creativităţii şi inovaţiei.
Directoratul general pentru educaţie şi cultură din cadrul Comisiei Europene, în colaborare cu Directoratul general pentru întreprinderi şi industrie, precum şi cu alte organisme din UE vor implementa, în anul în curs, valorile impuse şi incluse în domeniul vast al cercetării. Se urmăreşte rolul important pe care creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate. Educaţia la nivel european are nevoie de un stimulent, iar de acest stimulent este responsabil fiecare stat UE în parte.
Ceremonia de lansare a Anului european al creativităţii şi inovaţiei a avut loc la mijlocul lui noiembrie 2008, la Vilnius (Lituania), iar primul eveniment propriu-zis a fost organizat la mijlocul lunii februarie 2009, la Bruxelles, în Belgia, unde s-a pus accentul pe rolul societăţii europene în promovarea potenţialului creativ capabil să ofere soluţii, produse şi servicii inovative pentru o creştere economică bună.
Pentru a oferi mai multă credibilitate, dar şi pentru a încuraja tinerii să participe la evenimente, organizatorii Anului european al creativităţii şi inovaţiei au reuşit să atragă de partea lor personalităţi din mai toate domeniile: tehnologia informaţiei, arhitectură, design, chimie, fizică, muzică, economie, literatură de specialitate, gastronomie, coregrafie, biologie, medicină, dar şi laureaţi Nobel, inventatori, profesori, regizori etc.
Citește pe Antena3.ro