x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Japonezul zburător

Japonezul zburător

20 Mai 2009   •   00:00
Japonezul zburător

Japonezul care a promis că va testa în spaţiu un... covor zburător s-a ţinut de cuvânt, oferind un adevărat spectacol. La începutul lui martie, Koichi Wakata a anunţat că are un dispozitiv special pentru a studia efectele pe care la are lipsa gravitaţiei asupra organismului uman.



Locul experimentului: laboratorul Kibo de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS). La 15 mai, Wakata, primul japonez care efectuează un sejur prelungit în spaţiu, a plutit pe "un covor zburător", şi-a pus picături medicinale în ochi, a făcut echilibristică şi a împăturit haine în condiţii de microgravitate, pentru a răspunde provocărilor amuzante lansate de publicul nipon, informează AFP, citând Agenţia japoneză pentru explorare aerospaţială (JAXA).

De profesie inginer de zbor, japonezul şi-a propus să experimenteze 16 situaţii bizare pe care JAXA le-a selectat dintr-o listă de 1.597 de propuneri venite din partea publicului japonez. "Am plutit deasupra acestui covor magic, folosind o bandă adezivăăpentru a-mi lipi tălpile de el", a spus astronautul. (M.P.)

×
Subiecte în articol: spatiul cosmic