x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ploaia şi zăpada fac ravagii în SUA

Ploaia şi zăpada fac ravagii în SUA

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00

Mii de case au fost înghiţite de apele fioroase ale râurilor în centrul Statelor Unite.

Mii de case au fost înghiţite de apele fioroase ale râurilor în centrul Statelor Unite. În timp ce unele regiuni au fost inundate din cauza furtunilor violente, în altele ninsoarea a dat mare bătaie de cap autorităţilor. Stratul de zăpadă în Dakota de Nord, Indiana şi Ohio a fost, săptămâna trecută, între 14 şi 26 de centimetri. Potrivit unor surse fe­derale, citate de agenţiile de ştiri, cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa.

 

Superautomobile la New York

Automobilele ecologice prezentate la Salonul Auto Internaţional de la New York (eveniment care se va încheia la 30 martie) au intrat în competiţie pentru câştiga­rea marelui premiu de zece milioane de do­lari, oferiţi de Fundaţia americană X-Pri­­ze a antreprenorului Peter Diamandis. Constructorul Fu­le­va­por Technologies Inc. a prezentat su­per­ma­şina “Ale”, via­bilă din punct de vedere comercial, care poa­te rula circa 160 de kilometri cu 4,5 litri de combus­ti­bil. La concursul deschis oficial joia trecută s-au înscris constructorii ca­re au putut proiecta, construi şi aduce pe pia­ţă automobile eficiente din mai multe punc­te de vedere – consum, siguranţă, mă­ri­me, ca­pa­citate, performanţă, preţ. 

 

Animalele nu mai ţin cont de primăvară

Deşi primăvara a început, din punct de vedere astronomic, la 20 martie, păsările migratoare s-au întors în Româ­nia mai de­vreme decât în alţi ani, iar cele se­den­ta­re se află deja în perioada de îm­perechere, spu­ne Valentin Marin de la Societatea Or­ni­to­­lo­­gică Română, citat de HotNews.ro. Nici reptilele nu au ţinut pa­sul cu primă­vara. Paul Szekely de la Socie­tatea Ornitologică Română susţine că îm­pe­recherea la reptile şi amfibieni s-a terminat până în martie. Mode­lele climatice elaborate de Comitetul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice şi făcute publice anul trecut arată că în cursul se­colului al XXI-lea clima va cunoaşte o încălzire de 1˚C până la 6˚C.

×
Subiecte în articol: eco